- Lidenskapen og vinnerlysten er som tidligere

Kenny Dalglish mener lidenskapen og viljen til å vinne et Merseyside-derby er like stor som tidligere. Mest rørende lokaloppgjør var FA-cupfinalen i 1989.

Kenny Dalglish returnerer til Goodison Park som Liverpool-manager for første gang siden han trakk seg for 20 år siden. Han mener Merseyside-derbyet har endret seg lite når det gjelder lidenskap.
- Kampen er fortsatt intens og lysten til å vinne er den samme som tidligere, sa Kenny Dalglish på gårsdagens pressekonferanse.

På 80-tallet var et Merseyside-derbyet nærmest synonymt men en “ligafinale”. Liverpool og Everton kjempet side om side i toppen av engelsk fotball.
- Jeg tror ikke det har blitt devaluert. Det spiller ingen rolle hvor lenge det har vært siden du var involvert eller ikke. Det er et Merseyside-derby, og som alle andre som har vært involvert så synes de det er det viktigste.

- Men folk i Birmingham synes nok sitt er det største, og det er det samme med Rangers og Celtic, og de har rett. Dette er det største fordi det er der jeg er involvert. Det er ikke noe poeng å sette opp en tabell med ligaklubber du ikke er involvert med.

Kenny Dalglish er lite lysten på å snakke om 4-4-kampen for 20 år siden.
- Vi har vært gjennom det mange ganger tidligere, og det er ikke noe poeng i å gjenta det. Men dersom vi scorer fire mål på lørdag, vil jeg være henrykt. Hvis vi får fire, vil det være underholdende, men jeg tror ikke det vil bli underholdende for den blå halvdelen.

Liverpool vant FA-cupfinalene i 1986 og 1989 med Kenny Dalglish som manager mot nettopp Everton. Finalen i 1989 var spesiell etter Hillsborough-tragedien kun en måned tidligere.
- Det mest gripende derbyet var FA-cupfinalen i 1989, ikke bare fordi vi vant, men for hele Liverpool by. Det var også gripende i finalen i 1986 da du så fedre gå sammen med sønnene sine, en rød og en blå. Det sier mye om byen om hvordan folk kan oppføre seg.

- Det ville være enkelt for oss å si at det er et vennlig derby, det er sannsynligvis det vennligste i Premier League, men om det er det samme som tidligere, er det opp til andre å bedømme. Derbyer kommer alltid til å være derbyer, og det er meget viktig for byen.

Det har vært en følelse av at Manchester United har blitt enn større rival en Everton de seneste årene.
- Ethvert lag du spiller mot er en rival. Vi vil ikke ha noen rangering av hvem som er vår største rival. Vi ønsker bare å spille mot laget som blir satt opp mot oss uansett hvem det måtte være fordi det er alt vi kan kjempe mot.