- Min beste kamp hittil

Jay Spearing spilte nok sin beste kamp for Liverpool i 2-0-seieren mot Sunderland på søndag. Midtbanespilleren forsøker å betale tilbake noe av tilliten Kenny Dalglish har gitt ham.

- For meg var det en enorm mulighet. Fra et personlig synspunkt må jeg si det var min beste kamp hittil for Liverpool, sier Jay Spearing til Liverpoolfc.tv.

- Jeg følte meg mer til rette og trygg på meg selv. Jeg kom med i kampen helt fra begynnelsen. Jeg trivdes der ute. Jeg var involvert i straffesituasjonen og scoret nesten mitt første mål for Liverpool, men keeperen gjorde en god redning. Jeg traff ganske bra, men det var et skudd med venstrefoten, så ikke forvent det hver uke!

- Resultatet var hovedsaken. Lagets prestasjon var meget god. Vi ønsker nå å få til en god rekke av kamper frem til sesongslutt og se hvor det bringer oss.

Spearing fikk sin første kamp fra start i Premier League på Stadium of Light forrige sesong, men denne gang ble det en langt hyggeligere opplevelse.
- Jeg fikk min første start i Premier League i Sunderland forrige sesong. Det gikk ikke så bra som vi ønsket, med badbeballhendelsen, men jeg følte meg langt mer hjemme denne gang.

- Det har gått et år siden den kampen. Jeg har jobbet hardt siden den gang. Jeg føler meg langt mer selvsikker nå.

- Den nye manageren har gitt meg mye tillit. Han brukte meg fra start i derbyet på Anfield og har vist at han har stor tro på meg. Han vet hvilken type spiller jeg er og hva jeg kan gjøre.

- Enhver spiller som får tillit av manageren får et enormt løft i selvtilliten. Det har gjort at jeg ønsker mer. Med denne manageren tror jeg at jeg kan fortsette og få det til bedre.

- Til syvende og sist må jeg forsøke å gjøre mitt beste og ta hver dag som den kommer, og forhåpentligvis spille så mye som mulig.

- Sjefen sa at jeg hadde spilt bra og var fornøyd med alle fordi det var en flott lagopptreden. Vi var en solid enhet hele veien og fortjente alle tre poengene.

Spearing fikk oppløftende melding fra kaptein Steven Gerrard etter kampen.
- Alle spillerne var glade på mine vegne og fortalte at jeg hadde gjort det bra, og de hjalp meg mye i løpet av de 90 minuttene.

- Stevie sendte meg en tekstmelding etter kampen og sa at hadde gjort det bra. Han snakker alltid med meg og gir meg oppmuntring og råd. Å motta noe slikt fra en som har gjort så mye for klubben er et enormt løft.

Spearing håper å jobbe videre og bevise at han fortjener en plass på førstelaget.
- Jeg har vært rundt førstelaget noen år nå, men jeg har vært til og fra. Jeg har vært involvert regelmessig denne sesongen.

- Jeg vet hva jeg må forsøke å gjøre for fortsatt å være i managerens tanker. Først og fremst må jeg prestere slik i hver kamp som jeg gjorde på søndag.

- Da beviste jeg at jeg kan spille på dette nivået, og som jeg har sagt, manageren har gitt meg mye tillit. Jeg må betale tilbake nå og holde det gående.

- Hvis jeg fortsetter å spille slik, så ser jeg ingen grunn til at jeg ikke skal få flere kamper, men jeg vet hva jeg må gjøre.