- NESV var det dårligste budet

Advokaten til Tom Hicks og George Gillett la i går frem et brev fra Christian Purslow i London High Court. Der beskriver Purslow NESV sitt bud som det dårligste budet.

Dette skrev Purslow i en e-post til eierne bare noen måneder før salget av klubben til NESV ble fullført. I brevet skriver Purslow at han ikke tror NESV har pengene til å bygge nytt stadion. Han skriver at budet er på «et ekstremt bunnivå i forhold til det som er ønskelig» og at John Henrys bakgrunn «ikke kunne ha vært verre». Det eneste positive var ifølge Purslow at NESV i det hele tatt «eksisterer».

Liverpool Daily Post melder at advokatene til Tom Hicks og George Gillett nå prøver å bruke dette brevet som sitt trumkort for å få opphevet kjennelsen som hindrer dem fra å gå til erstatningssøksmål i USA. Advokatene til de tidligere eierne forsøker ved å legge frem dette brevet å bevise at Liverpool FC ble solgt langt under markedsverdi, og at høyere bud ble ignorert.

Purslows epost skal ha blitt sendt til Ian Ayre, Phillip Nash og Martin Broughton den 15.september i fjor. I brevet advarer Purslow trioen mot å «falle for fristelsen til umiddelbart å godta budet fra NESV». Purslow ber de andre tre «dobbeltsjekke at ingen av de andre interessentene som i løpet av de siste 18 månedene har vist interesse vil legge inn bud mellom Sharjahs toppbud og NESV sitt bunnbud.»

«Jeg repeterer at dette er det dårligste budet», skriver Purslow.

Liverpool Daily Post tror at Sharjah refererer til et påstått bud på £600M fra Midt-Østen.

Advokatene til Hicks og Gillett argumenterer nå med at det er ingenting som bør hindre en rettssak i utlandet. Deres advokat, Paul Girolami, påpekte i går at Hicks og Gilletts holdingselskaper, Kop Football Cayman og Kop Football Investments, var registrert i Delaware, USA. Han påpekte at ansettelsen av tidligere styreformann Martin Broughton var skrevet på et brevark med logen til Kop Investment, og mente at det var overfor dette selskapet at Broughton var ansvarlig, og at han dermed er rettslig ansvarlig i henhold til forretningslovverket i Delaware.

Girolami la også frem en rekke mailer fra Phillip Hall, som handlet på vegne av NESV, der Broughton ble bedt om å «holde deres kommunikasjon hemmelig for de nåværende eierne». Broughton skal ha sendt en epost tilbake og bekreftet at det var greit.

Girolami gjorde et poeng av at hans klienter ikke viste hva som foregikk i kulissene. Han påstod at det ikke var før på et styremøte den 4.oktober at Hicks og Gillett ble klar over NESV.

Advokatene til Martin Broughton skal ha fortalt at det finnes 75 000 mailer som gjelder salget.

Saken fortsetter i dag.