- Noe stort på gang

Phil Thompson reflekterer over Liverpools spillerkjøp i sommer og lagets gode sesongstart. Han tror det er noe stort på gang i Liverpool.

Liverpool hentet inn syv spillere i forrige overgnagsvindue, og de røde har startet sesongen bra med syv poeng på de første tre kampene. Tidligere spillere og assistentmanager Phil Thompson tror fremtiden er lys på Anfield.
- Jeg liker måten transferforretningene har blitt gjort på, også tilbake i januar, sier Phil Thompson til Liverpoolfc.tv.

- Mange av overgangene har blitt utført uten så mange forstyrrelser fra pressen eller fra folk som vet for mye om dem.

- Det har blitt gjort på en svært Liverpool-aktig måte, og jeg er meget fornøyd med hva Kenny Dallgish og Damien Comolli har oppnådd. Du må også ta hatten av for Fenway Sports Group som har gravd dypt i lommene.

- De seneste par årene har ikke det vært styrke på bredden i stallen. Det blir sagt i fotball at du bare er så god som det du har på benken, og det er sant. Du må ha en god spillerstall for å komme gjennom en sesong. Vår tropp er nå forsterket med ulike spillerkvaliteter. Vi har nå en fantastisk stall som kan gi bekymringer for de fleste lagene.

- Jeg er veldig spent. Du har Stewart Downing på venstre og også Jose Enrique. Han hadde en vanskelig førstesesong i Newcastle, men har funnet seg til rette, blitt kjent med spillet og blitt en veldig god forsvarer som er godt med fremover. Med Charlie Adam og Jordan Henderson på midtbanen er de noe britisk med laget. I fjor tapte vi mange kamper mot mindre lag. Vi kunne alltid stå opp mot topplagene, men vi måtte bøte på det mot de mindre lagene.

Henderson, Adam, Downing, Doni og Enrique ble hentet i god tid før overgangsvinduet stengte, mens overgangene til Sebastian Coates og Craig Bellamy ble klare sent.
- Alle trodde vi ville gå for noe andre, men vi gikk for Coates, og vi kan ha fått tak i gull der. Han er et eksempel på en ung kvalitetsspiller dersom man ser på hvor bra han presterte i Copa America. Jeg er ikke i tvil om at Luis Suarez kan ha gitt strålende kritikk av ham.

- Jeg ser på Bellamy på samme måte som da Robbie Fowler returnerte. Han kom gratis. Lønnen er lett håndterlig grunnet de som har dratt. Det er en no-brainer. Det er flott å ha, og han vil hate meg for å si dette, den rebellen, en som kan komme inn og forandre kampen.

- Han kommer til å si: “Jeg ønsker å spille”, og det er det du ønsker å høre. Han kommer til å tilføre så mye til denne troppen at vi alle kommer til å sikle.

- Jeg må også nevne Luis Suarez. Han gjør meg opprømt hele tiden, ikke bare på grunn av ferdighetene, men hans innstilling. I Carling Cup mot Exeter, han visste trolig ikke engang at Exeter eksisterte, dro han ned dit og spilte, løp og presset forsvarspillere. Smilet hans viser at han trives med fotball.

- Hvis dere ser på troppen nå, så tror jeg noe stort er på gang, men vi har vært der og hatt falske forhåpninger tidligere. Vi er litt mer på vakt nå, og det med rette, men etter eierskiftet føler vi oss mye mer trygge og vi er fornøyd med det vi har sett fra fotballklubben. Nå må vi gjøre det riktige på banen.

- Manchester United visste at de måtte bli bedre.  Hvis de hadde beholdt den samme troppen, hadde vi slått dem i år. Chelsea har måttet forsterke på slutten, og Manchester City vil opplagt bli et problem, så det vil bli vanskelig.

- De store kampene bekymret meg ikke i fjor. Det var mot de mindre lagene. Hvis vi kan få orden på dem, så tror jeg vi kan få en stor sesong.