- Pacheco og Gulacsi trenger å utvikle seg

Dani Pacheco og Peter Gulacsi ble lånt ut for å få førstelagsfotball i andre klubber. Begge U21-spillerne er i en alder de trenger spilletid.

- Dani har gått på lån fordi vi ønsket å se ham spille førstelagsfotball et annet sted. Forrige sesong gikk han til Championship og hadde en god start, så var han innbytter i noen kamper, men gjorde det veldig bra i de kampene. Vi vet hvor bra han kan gjøre det på ungdomsnivå. Han spilte meget bra i U19-EM da Spania tapte finalen mot Frankrike. Han gjorde det bra i U20-VM i Colombia i august. Vi var der og så alle kampene, sier Damien Comolli til Liverpoolfc.tv.

- Neste steg er om han kan vise oss hva han kan gjøre på førstelaget. Det ville blitt vanskelig for ham å spille på vårt førstelag. Istedenfor å benytte ham på reservelaget, syntes vi det var en god mulighet for ham å dra på lån i en toppliga. Vi kan se hva han kan gjøre. Dersom han utvikler seg, vil det være en god mulighet. Det er derfor vi gjorde det.

- Det kalles utviklingslån. Låne ut spillere og se hvordan de utvikler seg. Det vil gi oss en veldig sterk indikasjon på hvor karrieren går. Det er litt som Peter Gulacsi, som er utlånt til Hull City. Vi synes Peter har et fantastisk potensial for fremtiden. Han gjorde det ekstremt bra med Ungarn U21. Han er kaptein for laget. Han spilte i Toulon-turneringen i slutten av mai mot veldig gode lag. Han var fremragende. Vi følte at året blir viktig for hans utvikling.

- Vi skal følge dem nøye.