- Press på Liverpool for en topp 4-plassering

Roy Hodgson mener det er press på Liverpool for å ta en topp fire-plassering etter alle utleggene på overgangsmarkedet. Han synes Liverpool er stor favoritt i morgendagens kamp.

West Bromwich-manager Roy Hodgson står overfor et møte med sin tidligere klubb når Kenny Dalglish’ mannskap gjester The Hawthorns i morgen. Hodgsons managerkarriere på Anfield vare bare 191 dager, og det er den korteste i Liverpools historie. Han fikk slutt i januar da de røde lå på en 12. plass i Premier League.

Kenny Dalglish har fått klubben på rett kjøl og har brukt £110M på spillersigneringer. Hodgson er imponert over tilvekstene, men sier at eier John Henry forventer å få valuta for pengene gjennom sportslige resultater.
- Liverpool har brukt pengene klokt, og har hentet noen veldig gode spillere til klubben, sier Roy Hodgson ifølge Liverpool Echo.

- Flere av dem har vært meget store suksesser, spesielt Luis Suarez, men også Stewart Downing, Charlie Adam og Jose Enrique. Jeg er sikker på at Jordan Henderson til slutt vil bli sett på som en suksess og til en viss grad Andy Carroll, som til en viss grad venter på sin sjanse. Laget er mye sterkere enn det har vært på lenge.

- De må være en utfordrer for en topp fire-plass fordi det er hva investeringene er for. Jeg tror ikke de nye eierne investerer alle disse pengene for å være et lag midt på tabellen. De gjør det fordi Liverpool har vært, ved siden av Manchester United, en av de to flaggskipene i engelske fotball.

- Den ene klubben har 18 ligatitler og den andre har 19, så de har alle disse ligatitlene i moderne tid, for ikke å nevne E-cupene til Liverpool.

- Årsaken til at eierne har kommet inn, er at de tror de kan få Liverpool tilbake på det nivået igjen. Det er ingen tvil om at presset på Liverpool til å havne blant topp fire er det samme mange klubber i Premier League har for å overleve.

Hodgson gikk seirende ut av møtet med Dalglish da lagene møttes på The Hawthorns forrige sesong. To straffespark fra Chris Brunt ga West Bromwich en 2-1-seier. «The Baggies» tar fatt påkampen mot Liverpool etter to derbytriumfer, mot Wolves og Aston Villa. Hodgson er klar over at han møter et styrket Liverpool-lag.
- De har hatt en god start på sesongen, så vi må være klar over at dette er en av de kampene du går på banen langt unna å være favoritt. Hvis du ønsker å få med deg noe fra kampen, må du prestere på høyeste nivå.

Hodgson dveler ikke over den korte managerkarrieren på Anfield. Da fikk Liverpool sin svakeste start på sesongen på over 50 år.
- Jeg tenker ikke så forferdelig mye på det. Det var en overgansgperiode. Situasjonen nå er helt annerledes.