- Seieren viser hvorfor jeg valgte Liverpool

Stewart Downing mener 2-0-seieren mot sin forrige arbeidsgiver viser hvorfor han forlot Aston Villa. Synes Liverpool har en sterk nok tropp til å håndtere tett kampprogram.

Stewart Downing var i går tilbake på Villa Park for første gang etter at han forlot Aston Villa i sommer. Han ble møtt med pipekonsert fra Birmingham-klubbens tilhengere, men kantspilleren er klar på at det var stor forskjell på lagene. Liverpool vant enkelt 2-0, og Downing fikk en bekreftelse at det var en riktig beslutning å slutte seg til Liverpool FC.
- Jeg visste at jeg ville bli møtt med pipekonsert og noen ukvemsord, men det var intet problem for meg, sier Stewart Downing  til Liverpool Echo.

- Jeg var bare fokusert på å sørge for at vi fikk et resultat. Jeg synes de ga opp etter om lag 50 eller 60 minutter og vendte seg mot eget lag. Vi var det desidert beste laget. Jeg tror det i dag ble satt et eksempel på hvorfor jeg ønsket å komme til Liverpool.

- Det hadde ikke med penger å gjøre, men jeg har sluttet med til et topplag. Bare se på spillerne vi hadde på benken og som ikke får spille. Det viser hvor sterk spillerstallen er.

- Det var den riktige overgangen for meg på riktig tidspunkt. Jeg trivdes i min tid i Villa. Det er en stor klubb med flotte mennesker, men du må komme deg videre i fotball, det er slik det er.

Liverpool ligger på 6.plass i Premier League etter 2-0-seieren mot Aston Villa. Avstanden opp til Chelsea på 4.plass ble redusert med to poeng. Eneste skuffelsen i kampen var at seieren ikke ble større. Luis Suarez traff treverket to ganger. Liverpool har nå skutt i stenger/tverrligger hele 16 ganger denne sesongen.
- Vi begynte kampen meget bra. Ved det første målet endret ballen retning et par ganger i feltet, men jeg synes vi er skyldige litt flaks.

- Bellers satte ballen fint i mål fra kloss hold, og så var det en flott heading fra Martin (Skrtel) ved den andre scoringen ettersom de har noen store spillere på laget. Det ville ha vært fint å score tre eller fire for å drepe kampen, men det viktigste var at vi vant. Det var en meget god opptreden.

- I dag handlet det ikke om at jeg returnerte, det handlet om at laget vant. Dette var et av stedene vi måtte dra og ta tre poeng.

Gårsdagens kamp var den første av fem ligakamper på 16 dager. Neste kamp er mot Wigan på onsdag. Downing mener Liverpool har en spillertropp til å håndtere tett kampprogram.
- Vi kommer til å trenge alle spillerne. Med så mange kamper kan man ta mange poeng, men også pådra seg skader og suspensjoner. Det er en stor periode av sesongen for oss. Vi har noen vanskelige kamper, men de er vinnbare. Forhåpentligvis kan vi ta maksimalt antall poeng.

- Jeg synes vi har spilt ganske bra hele sesongen. Noen resultater har ikke gått vår vei, men bortsett fra Tottenham-kampen synes jeg prestasjonene har vært gode. Vi må bare holde det gående. Vi har en god spillergruppe med mange spillere som kjemper om plassene. Det er hodebry for manageren, men det er slik du ønsker å ha det.