- Signeringen av Pelosi er et kupp

Akademi-sjef Frank McParland mener Liverpool gjorde et kupp når de skrev kontrakt med den amerikanske U17-spilleren Marc Pelosi. De røde møter enten Tottenham eller Inter i kvartfinalen i NextGen Series.

- Jeg var på U17-VM i sommer, og så Marc Pelosi spille flere kamper. Det var da jeg merket meg ham som en spiller for fremtiden i vår klubb. Hans lederegenskaper var åpenbare, og likeså hans allsidighet. Han kan spille i begge posisjoner på venstresiden, såvel som i midten om det kreves, uttaler McParland til Liverpoolfc.tv.

- Han har nå fått prøve seg både for U18-laget og reservelaget, men jeg vil anta at han etter hvert blir fast inventar på reservelaget. Det at vi fikk skrevet kontrakt med Marc beviser at vi kan konkurrere med alle topplagene når det gjelder de mest talentfulle unge spillerne på kloden. Det var en rekke klubber, både engelske og fra utlandet, samt fra USA, som ønsket å sikre seg hans underskrift. Så dette er et kupp for oss.

McParland mener at landskampene den siste uken er bevis på at Liverpool beveger seg i riktig retning når det gjelder sin ungdomssatsing.

- Vi hadde hele fire spillere som spilte for England U19 som slo Danmark 1-0. Både Andre Wisdom, Conor Coady, Adam Morgan og Jon Flanagan var involvert. Jordan Lussey ble kalt inn i troppen til England U18, noe som var en passende belønning for en gutt som har hatt en strålende sesong. Jordan har de holdningene vi er på utkikk etter, og fortjener å spille for sitt land etter at han tidligere har vært forhindret fra å gjøre det grunnet skader.

- Vi spilte vår siste kamp i gruppespillet i NextGen Series på onsdag. Sporting Lisboa viste nok en gang at de blir et lag å regne med. Det var fint å se Michael Ngoo gjøre sitt første mål for sesongen, men bortsett fra det må jeg innrømme at vi var nest best hele kvelden.

- Resultatet 5-1 var flatterende, men akkurat som når de spilte på Anfield i august, var de teknisk overlegne og fortjente seieren. Sporting må være oppe blant de store favorittene til å vinne turneringen. Når jeg ser på de andre gruppene, vil jeg også anta at Barcelona vil nå langt.

- Selv kommer vi til å møte enten Inter eller Tottenham i kvartfinalen. Spurs har imponert meg så langt, og det er ikke tvil om at vi står overfor en stor utfordring uansett hvem vi møter i neste runde. Men vi vet vi har mer å by på utover i sesongen, og forhåpentligvis tar vi ett steg eller to oppover på nivåstigen.