- Sparta kan overraske

Marek Matejovsky synes at Sparta Praha er gode nok for Premier League, og håper hans lag kan overraske på Anfield i morgen. Trener Jozef Chovanec mener Liverpool er favoritt til å gå videre.

Liverpool møter Sparta Praha i returoppgjør i 1/16-finalen i Europa League på Anfield i moregn. Lagenes første møte endte 0-0 i Praha. Kenny Dalglish’ mannskap er favoritt til å gå videre foran et utsolgt Anfield, men Sparta Prahas midtbanespiller Marek Matejovsky, som scoret et flott mål for Reading på Anfield for tre år siden, har tro at tsjekkerne kan overraske.
- Jeg har nevnt det tidligere, jeg tror Sparta kunne spilt i Premier League, uttaler Matejovsky ifølge Press Association.

- Standarden i ligaene er ikke sammenlignbar, men jeg tror vi er gode nok for Premier League. Vi alle vet at stemningen her vanligvis er flott. Jeg vet ikke om det blir den beste, men det kommer til å bli meget høylytt.

- Det er ingen unnskyldning for oss. Vi må bare gjøre vårt beste på banen. Vi kommer til å konsentrere oss om beskjedene fra treneren vår, og se hvordan det går.

Matejovsky husker godt scoringen sin fra distanse mot Anfield Road End det året Reading rykket ned fra Premier League.
- Selvsagt ville jeg like å score igjen, men det viktigste er å få oppfylt håpet om å gå videre. Selv om jeg scoret her sist, tapte vi. Hvis du scorer og laget ditt taper, er det ikke det beste minnet.

- Jeg husker scoringen, men det er ikke det eneste målet jeg har scoret, så jeg lever ikke i fortiden.

Selv om Liverpool-Sparta Praha har avspark så tidlig som klokken 18.00 lokal tid, er kampen utsolgt. Bortelaget forventes å stille med 3000 tilreisende på Anfield.
- Jeg tror det er det største antallet Sparta-fans som har reist avgårde med oss. Vi er takknemlige, og det vil være som å ha den tolvte mann på banen, uttaler trener Jozef Chovanec.

Chovanec mener det vil være en stor prestasjon om Sparta avanserer til 1/8-finalen.
- Det er en stor opplevelse for meg og laget. Liverpool er favoritt, men vi har spilt mot andre berømte lag, ikke bare Liverpool, selv om de er en av de beste.

- Det er vår drøm å gå videre, og hvorfor skal vi ikke prøve å slå ut Liverpool. Vi har gjort det bra, kommet videre fra gruppespillet. Så la oss forsøke å gå enda lengre i morgen.