- Statsministeren føler seg misforstått

David Cameron føler at hans seneste kommentarer om Hillsborough-tragedien har blitt misforstått. Uttalelsene var ment for å uttrykke sympati med familiene. Parlamentsmedlemmer krever fullstendig unnskyldning.

Statsminister David Cameron sa tidligere i uken at man kanskje aldri vil finne den hele sannheten om Hillsborough-tragedien.
- Det er som en blind mann, i et mørkt rom, som ser etter en svart katt som ikke finnes. Denne regjerningen har gjort det rette ved å legge frem regjeringspapirene og forsøke å hjelpe disse menneskene til å finne svarene de søke, sa Cameron tidligere i uken.

Kommentarene var imidlertid ment for å uttrykke sympati med de etterlatte.
- Statsministerens kommentarer var på ingen måte ment å være fornærmende. Han angrer klart dersom så er tilfelle. Hans intensjon var rett og slett det motsatte. Han uttrykte sympati for hvor hardt det kan være å komme gjennom sorgen og få saken ferdig, sier en talsmann til Liverpool Daily Post.

Men parlamentsmedlemmer fra Merseyside, med Wavertrees Lucian Berger i spissen, mener bare en fullstendig unnskyldning og en tilbaketrekking av uttalelsene vil være akseptabelt for Hillsborough-familiene.
-  Dine kommentarer er dypt krenkende for familiene som mistet sine kjære for 22 år siden og som fortsatt kjemper for å finne sannheten om hva som skjedde den dagen, sier Luciana Berger i svar til David Camerons kommentarer.

Parlamentsmedlem Alison McGoven, som representerer Wirral South, ber statsministeren legge press på South Yorkshire Police for å frigi dokumenter.