- Suarez har mer på lager

Steve Clarke tror Luis Suarez' prestasjoner vil bli bedre med tiden. Ingen har fått så stor innflytelse så fort i Premier League siden Gianfranco Zola på 1990-tallet.

Luis Suarez har imponert etter overgangen fra Ajax. Spissen står bokført med to mål og to målgivende på fem kamper hittil.
- Jeg er sikker på at han har mer å by på. Jeg tror at med flere kamper og i løpet av en tid vil hans prestasjoner bare bli bedre, uttaler Steve Clarke til Liverpoolfc.tv.

- Ikke glem at han bare har spilt ligakamper for oss. Etter at han kom, har han måttet stå over mange midtukekamper. Det har da blitt avbrudd i treningsforberedelsene hans.

- Straks han får en god rekke med kamper og får trent skikkelig uke etter uke, er jeg sikker på at vi vil få se stor forbedring.

Luis Suarez scoret et flott mål fra meget spiss vinkel mot Sunderland. De fleste ventet et innlegg, men spissen var frekk nok til å sette ballen i mål.
- Uforutsigbarhet er hans største fortrinn. Som forsvarer vet du ikke hva han kommer til å gjøre, så det er vanskelig.

- Når han er i straffefeltet, utfordrer han forsvarsspillerne og tvinger dem til å gjøre feil. Forsvarsspillerne kan ikke ta sjanser, ellers er risikoen stor for å gi bort straffespark, og det er en stor fordel for ham. Jeg tror det er vanskelig for forsvarsspillerne å spille mot ham.

Førstelagstrener Steve Clarke mener man må tilbake til Gianfranco Zola på 1990-tallet for å finne en spiller som har slått like fort til i Premier League som Luis Suarez. Italieneren ankom Chelsea i 1996/97. Etter bare syv måneder i engelsk fotball ble han tildelt Football Writers’ Player of the Year.
- Det er alltid vanskelig, spesielt for en utenlandsk gutt å komme inn og få en slik innflytelse.

- Dersom jeg skulle velge en som har hatt tilsvarende innflytelse, må det kanskje være Gianfranco Zola.

- Jeg var i Chelsea på den tiden han kom. I hans første sesong spilte han bare syv måneder, men fikk prisen Football Writers’ Player of the Year, noe som forteller at han hadde stor innflytelse.

- Jeg ser tilsvarende i Luis, noe som er fantastisk. Spillestilen hans og måten han spiller på har hjulpet ham.

- Han liker å være involvert i hendelsene hele tiden. Han er ikke redd for det fysiske. Han liker å være i og rundt straffefeltet og ha ballen. Jeg tror dere har sett at han er en trussel for alle innenfor straffefeltet.