- Test på spillerstallens styrke

Alan Hansen mener at de kommende kampene mot Manchester City og Arsenal vil vise hva Liverpools spillerstall egentlig er god for.

Manchester City gjester Anfield i morgen kveld, mens Liverpool reiser til Emirates Stadium for møtet med Arsenal neste søndag. De røde må kalre seg uten Steven Gerrard, Glen Johnson, Daniel Agger og Martin Kelly. Liverpool-legenden Alan Hansen mener de to kampene vil gi manager Kenny Dalglish en god mulighet til å vurdere hva som bor i klubbens nåværende spillerstall.
- De er begge meget store kamper, skriver Alan Hansen i sin spalte i LFC Weekly.

- Den ene er hjemme og den andre er borte. Det vil gi Kenny er realistisk vurdering av hvor Liverpool står i øyeblikket. Han vet allerede hvilke posisjoner som trengs å forsterkes, men to kamper på rad mot topplagene vil gi deg en oppfatning av hva spillerne dine er i stand til.

Manchester City har forsterket laget mye siden Sjeik Mansour tok over eierskapet i 2008.
-Du tenker nødvendigvis ikke at deres spillere er briljante, men de har brukt £15M-£25M på squadspillere. Det gir dem bredde i stallen.

- Hvis man ser på spillerne de har på benken og de som ikke kommer på benken og har blitt lånt ut, slike som Adebayor, Bellamy, Santa Cruz og Bridge, så understreker det hvor mye de har brukt på å bygge opp spillerstallen.

Hansen vet at Liverpool står foran en viktig sommer på transfermarkedet for å komme tilbake i toppen av engelsk fotball.
- Realistisk må vi komme nærmere dem heller før enn senere, og det betyr at denne sommeren vil bli spesielt viktig for Liverpool.

- Vi er ikke milevis unna Man City. Måten vi kan ta igjen avstanden på er ved å hente inne de riktige spillerne med de riktige egenskapene i sommer.