- Utlendingene vil fjerne nedrykk

Sjefen for League Managers Association, Richard Bevan, hevder at flere av Premier League-klubbene som eies av utenlandske investorer ønsker å fjerne muligheten for å rykke ned fra Premier League.

Bevan frykter nå at flere klubber blir solgt til utenlandske investorer, slik at disse får nok stemmer til å tvinge gjennom endringer på dette punktet.

Premier League sier til BBC Sport at nedrykk og opprykk er en del av reglementet, og er med på å styrke ligaen.

Bevan håper at det britiske parlamentet også vil være med på å forhindre et scenario der klubbene i Premier League ikke kan rykke ned.

- Det er flere klubber som eies av utenlandske investorer som prater om å fjerne muligheten for nedrykk fra/opprykk til Premier League. Dersom de får med seg 4-5 klubbeiere til, kan det skje, sier Bevan.

Nesten halvparten av de 20 klubbene i Premier League eies av utenlandske investorer. Dagens reglement er utarbeidet slik at 14 klubber må stemme for et endringsforslag dersom det skal gjøres regelendringer.

Premier League hevder imidlertid til BBC Sport at et slikt «kuppforsøk» ikke vil kunne finne sted, fordi fotballforbundet har vetorett når det gjelder alle slike endringer. En talsmann for Premier League sier også at de ikke kjenner seg igjen i Bevans beskrivelse av virkeligheten.