- Vi behøver to-tre toppspillere

Førstelagstrener Steve Clarke avviser at det er nødvendig med storopprydning i spillerstallen. Han antyder to-tre spillerforsterkninger pluss et par unggutter. Har fortsatt managerambisjoner.

Engelsk presse har antydet at så mange som et titallsspillere vil hentet inn til sommeren, og et tilsvarende antall vil forlate klubben. Steve Clarke mener at så store endringer i spillerstallen ikke er nødvendig.
- Vi har en brukbar tropp her, mange gode spillere som har vist oss det, uttaler Steve Clarke til LFC TV.

- Hvis vi kan finne to eller tre spillere som vi kan få inn i troppen, så skal vi gjøre det. Hvis vi ikke finner de riktige spillerne som kan forsterke oss til riktig tid, så tror jeg vi har nok til å ta oss videre.

- Vi har også unge spillere på vei frem, og det har vært et stort pluss for alle i klubben denne sesongen.

- Hvis vi kan fortsette med kjernen av de etablerte spillerne vi har og tilføre én eller to unggutter og i tillegg kanskje forsterke med én eller to til sommeren.

Bare Sotirios Kyrgiakos står uten kontrakt etter sesongen. Kenny Dalglish har imidlertid en utfordring når det gjelder spillere med høy lønn som ikke spiller særlig ofte for førstelaget eller som er utlånt til andre klubber. Prioriteringene til Dalglish er minst én kantspiller, venstreback og midtstopper, men også spillere i andre posisjoner er aktuelle. Eierne Fenway Sports Group virker å gi manageren støtte på transfermarkedet, men penger som genereres av spillersalg vil øke innkjøpsalternativene ytterligere.

Steve Clarke tror Liverpool kan være med å kjempe om Champions League-plass neste sesong.
- I løpet av den korte tiden vi har vært her synes jeg vi har et godt arbeidsforhold, sier Clarke om samarbeidet med Dalglish og assistentmanager Sammy Lee.

- Klubben føler at kurven peker oppover i øyeblikket, og det er bra for alle. Hvis vi kan bygge videre på det vi har oppnådd i løpet av kort tid, vil ting se lysere ut i fremtiden.

- Klubben hadde en vanskelig tid under de tidligere eierne. John (Henry) og Tom (Werner) har kommet inn med en klar visjon. De har underbygget sine uttalelser med gode handlinger.

- Jeg ville vært fornøyd med å ha Europa League innen rekkevidde, men da jeg kom, så jeg hvor oppnåelig det var å ta oss inn blant topp seks.

- I hodet mitt hadde jeg en poengsum jeg synes var oppnåelig. Selv om vi ikke har klart det ennå, er det fortsatt mulig. Hvis vi når den, vil det være en tilfredsstillende jobb vi har gjort i andre halvdel av sesongen.

- Men jeg tror ikke det er riktig å sette for mange store målsettinger.

- Vi er garantert en plass blant topp seks. Hvis resultatene går vår vei, kan vi få femte. Hvis ikke, er topp seks bra i forhold til hvor vi befant oss i januar.

- Neste år må vi se på det, men man må ta ligaens styrke i betraktning. Det er mange gode lag i toppen. Å ta seg inn blant top fire vil bli vanskelig. Dersom folk ønsker å sette det som en målsetting, tar jeg gladelig det i mot.

Steve Clarke har fortsatt ambisjoner om å bli manager en dag, men muligheten til å jobbe sammen med Kenny Dalglish i tre år var for god til å avslå.
- Omstendigheter dikterer hva som skjer i fotball. Etter at jeg forlot West Ham etter forrige sesong, trodde jeg at jeg ville forsøke meg som manager. Ingenting konkret dukket opp i den korte perioden, bare én eller to muligheter.

- Så kom jeg hit, og jeg trivdes med det. Ved å jobbe med Kenny kan jeg forbedre meg selv som trener og person. Jeg kan lære mye fra Kenny som manager, noe jeg også har gjort med managere jeg har jobbet med tidligere.

- Min ambisjon om å bli manager vi aldri forsvinne inntil jeg blir det. Men det tilhører fremtiden. Nå fokuserer jeg på jobben min.

- Det var et flott øyeblikk å signere kontrakten. Det er alltid hyggelig når du blir belønnet for å gjøre en god jobb. Det er godt å få alt avklart og ha noe positivt å se frem til i fremtiden.

- Når du kommer til et sted på korttidskontrakt, klarer du ikke å slå deg til ro slik du bør fordi du aldri vet sikkert om du kommer til å bli der på lang sikt. Nå har jeg en treårskontrakt, og jeg vil se etter et bosted å kjøpe og slå meg ned i Liverpool-området.