- Vi er ikke noe tomannslag lenger

Merkelappen «tomannslag» har blitt brukt mye om Liverpool de siste årene. Etter å ha bivånet 5-2 seieren over Fulham i går, mener Steven Gerrard at de røde har kvittet seg med denne merkelappen for godt.

- Det er bare å se på spillet mot Fulham for å skjønne at vi ikke er et enmanns- eller tomannslag. Det vare mange positive prestasjoner i denne kampen. Klarer vi å styrke troppen litt i sommer, og spillerne klarer å bevare denne formen, ser det lyst ut. Men det gjenstår fortsatt mye hardt arbeid, om vi skal klare å legge press på lagene foran oss på tabellen, sa Gerrard på Sky Sports etter kampslutt i går kveld.

- Dirk Kuyt er veldig god. Han bidrar hele tiden med viktige mål. Han gir aldri opp, og kjemper fra første til siste fløytesignal. Han er i god form for øyeblikket, og scorer viktige mål. Han er en Duracell-kanin, er han ikke? Han bare fortsetter og forsetter, gir aldri opp, og har en fantastisk holdning. Han jobber hardt på trening hver eneste dag, og han er flott rollemodell for de unge spillerne. En som alltid gir alt.

- Maxi Rodriguez er en annen spiller i strålende form. Han har nå gjort to hat-tricks på tre kamper. Det er mange Liverpool-spillere som er i form nå.

- Kenny Dalglish har bidratt til økt samhold. Han har hatt samtaler med hver enkelt spiller, og han driller oss på det å ha tro på oss selv, og hamrer selvtillit inn i oss. Treningene er annerledes med Steve Clarke som sjef. Teampoet er høyere, og spillerne trives bedre på trening. Forskjellen det utgjør ser man ute på banen. Man tar i praksis innsatsen på treningsfeltet med seg ut på banen. Dersom du er en fotballspiller som reiser på jobb med et smil rundt munnen, vil man også se at resultatene blir bedre. Det er eksakt hva som har skjedd.

- Nå har vi midtbanespillere flere valg når vi skal spille ballen fremover. Når store Andy Carroll spiller, har du hans høyde og noen som kan holde på ballen. Samtidig vil Dirk være over alt, gå på løp i rom, holde på ballen og løpe bak spissene. Suarez er ren klasse. Det fine med laget og troppen nå er at vi har valgmuligheter på topp. Gode valgmuligheter.

- Om vi fortsatt kan ta en fjerdeplass avhenger av resultatet mellom Manchester City og Tottenham. Dersom City vinner er kampen om fjerdeplassen over. Men dersom Tottenham vinner, øker vår sjanse. Vi gir ikke opp noe før det er umulig. Det viktigste for oss er å fokusere på våre egne kamper, og ta seks poeng på de to siste kampene.

- Det er smertelig å oppleve at Manchester United er i ferd med å ta fra oss rekorden for antall ligamesterskap som vi har hatt så lenge, men de må få honnør for å ha klart det enn så lenge. Det fine er at vi selv er på vei fremover, og vi gir ikke opp og vil forsøke å ta dem igjen. Det skal ingen tvile på. Det er motiverende for oss å vite at våre argeste rivaler har gått forbi oss i antall ligatitler. Vi har fortsatt vunnet europacupen flere ganger, men vi ønsker å ta dem igjen på antall ligatitler, og både jeg og alle de andre spillerne vil gjøre alt vi kan for å greie det.

- Jeg ser frem til neste sesong allerede. Forhåpentligvis kan vi avslutte denne sesongen med to seire, få en god preseason og gå på med krum hals igjen neste år.