- Vi er på rett vei

Liverpools eier understreker at man vil ikke løse alle problemer og tette alle hull denne sommeren, men at klubben nå er på rett vei. Uttaler seg om transfervindu og Financial Fair Play.

I sitt intervju med Daily Telegraph forklarer John W. Henry at målet er å styrke klubben år for år, men at det ikke betyr det samme som at man skal bruke penger som man ikke har tjent selv.

- Som dere vil vite er dette en klubb med en fantastisk historie og du ønsker at spillerne skal forstå hvor viktig hver kamp er for millioner av mennesker verden rundt. I år deles disse forventningene av hver eneste spiller. Ikke alle spillerne ønsket å være her da vi kom. Kenny Steve, Damian og Ian har snudd dette helt rundt, forklarer Henry om hva man har gjort i LFC denne sommeren.

- Transfersystemet og hvordan det fungerer er et sjokk hvis du kommer fra Amerika. Det faktum at en kontrakt betyr veldig lite når en klubb ønsker din spiller er overraskende, og at spilleren “må gå”.

- Dette er en fordel for store klubber som oss og jeg begynner nå å bli vandt til det, men det var et sjokk at en avtale bare fungerer den ene veien. Beløpene som blir benyttet til å kjøpe og selge spillere er selvfølgelig også bemerkelsesverdige.

- Angående Financial Fair Play gjenstår spørsmålet om hvor seriøst UEFA tar dette. Det virker som om at par store engelske klubber sender ut sterke meldinger om at de ikke tar det seriøst, mens store klubber i Italia gjør det – eller i det minst tar skritt for å gjøre det. Kanskje vil det være nødvendig for andre foreninger å agere.

- I en årrekke ble spillere av kvalitet solgt og spillere av mindre kvalitet kjøpt her. Denne klubben ble drevet av folk uten den disiplin som kreves for å oppnå suksess på lang sikt. Det er rart å bli kritisert av noen for at vi nå bruker for mye penger.

- Bekymringen synes i utgangspunktet å være at vi ikke ville handle. Men vi har gjort det vi sa vi skulle gjøre. Vi har til hensikt å styrke denne klubben hvert år, men det betyr ikke at vi kommer til å bruke penger som vi ikke har tjent selv. Det er opp til oss å styrke inntektene. Bare da vil denne klubben bli sterk nok til å hevde seg i Europa.

- Alle synes å mene at Liverpool har overbetalt for britiske spillere denne sommeren, men når Premier League har en hel verden å velge spillere fra og det er regler for hjemmeproduserte spillere, da vil disse spillerne bli priset høyt.

- Se på hva Conor Wickham og Alex Oxlade-Chamberlain kostet. I Liverpool har vi hentet hver spiller av forskjellig årsak. Det betyr ikke at vi kommer til å løse alle våre problemer i løpet av en sesong, men vi er på rett vei.

- I det første året i Boston prøvde jeg å være så mye involvert som jeg kunne. Tom (Werner) og jeg spurte om alt som ble gjort i Boston, og det ble gjort på en positiv måte da vi har veldig talentfulle mennesker i nøkkelposisjoner.

- Det er det samme nå i Liverpool. Jeg ønsker å vite hvorfor vi gjør hva vi gjør ute på banen, og når det gjelder styrking av spillerstallen. Jeg ville ikke gjøre min jobb med å tillate ressurser hvis jeg ikke var i stand til å forstå hvilke skritt som ble tatt innenfor vår totale filosofi.

- Kenny, Steve, Damian, Ian, Tom og jeg deler en disiplinert filosofi som omhandler alle deler av klubbens utvikling. Det er spennende å være en del av denne gjenoppbygningen av klubben.