- Vi følte vi gjorde litt av et kjøp

John W. Henry forklarer at man ønsket Andy Carroll og £15M for Fernando Torres. LFC vil ikke bruke mer enn man tjener. Dalglish overgår forventningene. Tidligere stadionplaner ga ingen fornuft.

I et eksklusivt intervju med The Guardian forklarer eier John W. Henry om tankene bak kjøpet av Andy Carroll, som opprinnelig var med i planene for handling kommende sommer. Eieren undrer seg over hvordan reglene til UEFA, hvor klubber ikke skal ha mulighet til å bruke mer penger enn de selv tjener, vil bli håndhevet. Han roser Kenny Dalglish, uten å love noe med tanke på fremtiden, og kritiserer tidligere eieres håndtering av stadionplaner.

- Jeg ble overrasket over mandag morgen å motta et tilbud på det beløpet samtidig som de annonserte store tap for 2009-10, sier Henry om salget av Torres for £50M til Chelsea.

- Det store spørsmålet er hvor effektivt de finansielle “fair-play” reglene til UEFA vil bli. Kanskje blir det slik at noen klubber støtter tiltaket med tanke på å begrense pengebruken til andre klubber, samtidig som de innfører spesielle aktiviteter til å omgå de reglene de selv støtter utad. Vi kan bare håpe at UEFA har evnen og besluttsomheten til å gjennomføre hva de har foreslått.

- Vi har alltid brukt penger som vi selv har tjent, og slik vil det også bli i Liverpool. Det er opp til oss å generere nok inntekter til å skape suksess på lang sikt. Vi har ikke og kommer ikke til å avvike fra det.

- Beløpet for Torres var avhengig av hva Newcastle forlangte for Carroll, fortsetter amerikaneren. – Disse prisene kunne ha vært £35M og £20M, 40 og 25 eller 50 og 35, men vi ønsket et beløp som tilsvarte Torres og £15M. Til slutt var det opp til Newcastle hva beløpene ville bli. De (Newcastle) gjorde litt av en handel, vi følte også vi gjorde litt av et kjøp.

- Vi var ikke innstilt på å si fra oss mulighetene til spill i Champions League og Europa League bare fordi noen skulle bli fornøyd, kommenterte Henry om det faktum at klubbens toppscorer søkte seg vekk. – Spissplassen måtte fylles, og det av noen på lang sikt. Da 24 timer av vinduet gjenstod fikk vi muligheten på Andy, som var vårt førstevalg i forhold til kommende sommer.

- Tilgangen mot Moneyball handler om dårlige avgjørelser i baseball basert på skjønn heller enn harde fakta, forteller John W. Henry videre om et system som man har adoptert i hans baseball klubb Red Sox. – Hvis Red Sox er et Moneyball lag må det også understrekes at vi er de som har brukt nest mest penger på spillere i Major League Baseball de ti siste årene. Vi har hatt suksess gjennom å bruke penger, og gjennom å sikre oss og utvikle unge spillere.

- Vi har til hensikt å få et yngre lag med mer bredde, og som spiller positiv fotball. Det at vi nå har knyttet til oss to spillere som nettopp har fylt 22 og 24 er et godt første steg på den veien.

- Vi kjente ikke godt til Kenny før han begynte som manager, men han har overgått alle våre forventninger. Det vil være upassende å kommentere offentlig hva som vil skje angående manager utover resten av denne sesongen.

- Det er ikke tilfeldig at de to foregående grupperinger av eiere ikke klarte å bygge en ny stadion, mener Henry om det at planer og byggetillatelse for ny arena i Stanley Park aldri er blitt iverksatt. – Hva de foreslo eller håpet på ga ingen økonomisk fornuft, ellers ville det ha blitt bygget. Mye tid og krefter er lagt i å studere og kreativt se på alle løsninger.

- Vårt mål er å skape den form for stabilitet i Liverpool som vi nå nyter hos Red Sox. Vi er fast bestemte på å bygge noe på lang sikt.