- Vi høster frukter av arbeidet ved akademiet

Fotballdirektør Damien Comolli slår fast at Liverpool allerede har begynt å høste frukter av det gode arbeidet som utøves ved akademiet i Kirkby. Franskmannen er optimist med tanke på fremtiden etter fremgangen som Jay Spearing, John Flanagan og Jack Robinson har hatt.

- Det faktum at Jay har fått en ny kontrakt viser at dersom du gjør det bra, så vil du få sjanser til å spille og få en ny kontrakt. Du blir ikke verdsatt høyere om du blir kjøpt inn fra en annen klubb. Spillerne blir behandlet likt, sier Comolli til Liverpoolfc.tv.

- Det er fantastisk for identiteten til en klubb å ha lokale spillere på laget. Stevie og Carra har vært her lenge, og nå har vi Jay, og også Jack Robinson og John Flanagan. Det å ha lokale spillere gir klubben en sterk identitet, og bidrar til å beholde familieatmosfæren rundt klubben. Disse spillerne har vært i klubben så lenge at de vil sørge for at denne atmosfæren lever videre. Det er flott.

- Da vi spilte i Birmingham for et par uker siden hadde vi flere spillere i troppen som hadde kommet opp fra eget akademi enn noen annen Premier League-klubb den dagen. Det sier noe om jobben som gjøres ved vårt akademi.

- Det er veldig givende for staben ved akademiet å se at man nå høster fruktene av jobben de har gjort de siste par årene. Det viser også at dersom du er god nok vil du få spille uansett hvor gammel du er. Jay har spilt en rekke kamper i det siste, og forhåpentligvis kan John Flanagan og Jack Robinson gjøre det samme.