- Vi må ta flere poeng på hjemmebane

Lucas Leiva mener at Liverpool har plukket for få poeng på hjemmebane denne høsten. Nå håper han at de røde skal klare å rette opp den statistikken utover sesongen.

- Jeg hadde selvsagt gjerne sett at vi hadde startet sesongen bedre, og vi skulle ha ønsket å være høyere på tabellen. Jeg mener at vi har spilt veldig bra i flere kamper, men dessverre har vi tapt en del poeng, spesielt på hjemmebane. Det er alltid viktig å unngå det, så forhåpentligvis klarer vi å rette på dette i løpet av sesongen, slik at vi avslutter sesongen høyt oppe på tabellen. Som sagt skulle vi gjerne vært i en bedre posisjon enn vi befinner oss akkurat nå, sier Lucas Leiva i et intervju med Sambafoot.

- Jeg mener vi er kapable til å bli blant de fire beste. Vi vet det er flere lag som vil kjempe om å komme blant topp fire, som Arsenal og Tottenham. Newcastle gjør det også veldig bra for tiden, og Chelsea er alltid med der oppe. Vi må som sagt sørge for å ta flere poeng på hjemmebane, i tillegg til at vi plukker jevnt med poeng på bortebane. Da vil det gå bra.

- Jeg er veldig godt fornøyd med eget spill og rollen jeg har på laget for tiden. Når jeg kom til Liverpool, var målet hele tiden å bli en viktig spiller på laget. Jeg nærmer meg det målet steg for steg, og forhåpentligvis vil jeg holde stabil god form de kommende årene.

- Jeg skal vokte meg vel for å karakterisere den kritikken jeg ble til del i begynnelsen av min Liverpool-karriere som urettferdig. Jeg tenkte ikke på kritikken, men fokuserte i stedet på å forbedre meg som spiller. Jeg prøvde å jobbe hardt og bli en bedre spiller. Jeg prøvde å venne meg til engelsk fotball. Selvsagt tok det litt tid, men nå føler jeg meg veldig komfortabel, og prøver å glemme det som skjedde. Det tilhører fortiden, og det hjalp meg til å bli en sterkere spiller og en bedre person.

- Den store forskjellen på engelsk og brasiliansk fotball er tempoet i spillet. Det er mye raskere og fysisk krevende i England. Det er mer kontakt, og dommerne tillater dette i større grad enn i Brasil. Det var vanskelig å takle til å begynne med, men jeg fant raskt ut at det var noe jeg måtte venne meg til dersom jeg ønsket å oppnå noe i denne klubben. Nå føler jeg meg veldig komfortabel med dette.

- Som Liverpool-spiller er målet hele tiden å vinne trofeer. Slik er det for meg også. Det har gått 4-5 år siden Liverpool sist vant et trofé, så det neste laget som vinner noe for klubben vil gå inn i klubbens historiebøker. Jeg ser virkelig frem til å vinne et trofé. Forhåpentligvis skjer det snart.

- Vi spiller ikke europacup denne sesongen, og tar derfor de nasjonale cupene veldig seriøst. I ligacupen har vi så langt fått vanskelige bortekamper. Alle på laget drømmer om å vinne en cup, så hvorfor ikke Carling Cup?

- Alle ønsker å spille europacup. Det er viktig både for klubben og spillerne. Stemningen er veldig god under slike kamper, spesielt på Anfield. Derfor må vi konsentrere oss både om Premier League og de hjemlige cupene, og forsøke etter beste evne å kvalifisere oss for europacupen neste sesong.

- Da jeg kom til Liverpool, forventet jeg aldri å bli her i 7-8 år. Men dersom jeg blir her ut min nåværende kontrakt, vil jeg ha vært her så lenge. Og hvorfor ikke lenger? Det handler om å være komfortabel og fornøyd. Dersom manageren er fornøyd med meg, og har meg i sine fremtidsplaner, fortsetter jeg gjerne i klubben. Jeg liker ikke å flytte så ofte, og er veldig lykkelig for øyeblikket. Men i fotball er hver uke forskjellig, så vi får bare se hva som skjer. Som sagt er jeg meget godt fornøyd her, og kan ikke se noen grunn til at jeg ikke skal bli klubben i flere år fremover.

- Jeg håper å avslutte karrieren i Brasil, men for øyeblikket står ikke noen retur på agendaen. Det kan være aktuelt å spille for Gremio igjen på tampen av karrieren. Det var der alt startet. Men jeg har fortsatt mange år igjen som spiller, og mye kan skje før jeg legger opp. Så dette ligger langt frem i tid.

- For øyeblikket tenker jeg ikke engang på å returnere til Brasil. Dersom du er lykkelig og komfortabel i en klubb, har du ingen grunn til å forlate den. Men du vet aldri hva som vil skje i fremtiden.

Lucas er en av bare fire brasilianere som har spilt over 100 Premier League-kamper.

- At det er så få brasilianere som har lykkes i England tror jeg har med spillestilen å gjøre. Selv måtte jeg forandre min spillestil litt for å gjøre det bra i Premier League. Mange brasilianere ønsker kanskje ikke å skifte stil. England er også veldig annerledes som land sammenlignet med Brasil. Spania og Italia er mer likt, med et liv som er mer likt det vi er vant til. Derfor tror jeg mange brasilianere velger Spania og Italia. Men vi har mange brasilianere i engelsk fotball også nå, noe som tyder på at vi er i ferd med å venne oss til Premier League også.

- Jeg håper å vinne en tittel med Liverpool. Det ser jeg virkelig frem til. Ellers håper jeg å stadig forbedre meg som spiller, og bli en suksessfull spiller i Liverpools historie.