- Vi må være tålmodige mot Swansea

Liverpool møter nyopprykkede Swansea på Anfield lørdag. Kenny Dalglish vet at de røde må være tålmodige dersom de skal ta tre poeng mot waliserne.

Nyopprykkede Swansea gjester Anfield lørdag, og de håper nok å få med seg ett poeng som Norwich klarte for snart to uker siden. Brendan Rodgers’ mannskap ligger på 10.plass i Premier League med 12 poeng på 10 kamper. Kenny Dalglish forventer en vanskelig kamp.
- Det er en kamp vi må være veldig tålmodige i. De spiller ballen bra og beveger seg godt, sa Kenny Dalglish da han møtte pressen på Melwood tidligere i dag.

- Supporterne må forstå at det noen ganger er litt mangel på respekt for lagene som har rykket opp. Swansea vil kanskje ha perioder med ballinnehav i kampen, noe vi må akseptere. Vi har slitt i kamper mot nyopprykkede lag de seneste årene. Swansea er et av de nyopprykkede lagene, men de er et brukbart lag. De har samlet godt med poeng.

På fem bortekamper har Swansea imidlertid kun sanket ett poeng. Dalglish påpeker at «The Swans» har møtt Arsenal, Manchester City og Chelsea på fremmed gress.
- Jeg vil ikke si at "slite" er det korrekte ordet. Jeg vil si at de har hatt en vanskelig rekke med kamper. De slet opplagt ikke de første 20-25 minuttene på Eastlands. Vi har den største respekten for dem, og deres prinsipper er tilsvarende våre.

- Jeg kjenner ikke Brendan Rodgers som person. Jeg kjenner bare til det han har gjort innen fotballen, men han har tydelig fått frem et brukbart lag der.

- Jeg tror det ikke gjør deg noe godt å forandre prinsippene dine, Du må forandre hele laget dersom du endrer prinsippene dine. Det var slik de fikk sin belønning med opprykket i fjor. Hvorfor skal de forandre noe? De skal ha lykke til.

- Det er en flott prestasjon det de har klart så langt, men la oss håpe at den svake rekken av resultater på bortebane fortsetter.

Kenny Dalglish sendte et brev med gratulasjoner til Swansea da opprykket via play-off var klart.
- Det er noe jeg alltid har gjort som manager. Jeg trodde alle gjorde det. Da jeg først kom inn i jobben, ble det utvekslet brev, men nå er det e-post og sms. Vi er litt gammeldagse!

- Det er hyggelig å anerkjenne folks suksess, og jeg tror at dere vil se at det (brevet) har blitt sendt noen steder.

Liverpool har truffet treverket ni ganger i kampene hittil denne sesongen, og det er mer enn noen annet lag.
- Kanskje hvis dere setter opp fyrstikker istedenfor stolper, så ville vi ha scoret noen flere. Vi har hele tiden sagt at vi ønsker å omsette flere av sjansene vi skaper, men så lenge som vi skaper dem, så vil vi ha en mulighet.

- Jeg tror vi har skapt flere sjanser enn noen andre i Premiership. Å treffe stolpen eller tverrliggeren teller ikke engang som skudd på mål. Hvis dere legger disse til de sjansene vi har skapt, er det en fantastisk innsats av spillerne.

Alex Ferguson har ledet Manchester United i 25 år. Journalistene ville vite om Kenny Dalglish trodde at noen ville klare å overgå Manchester United-managerens ansiennitet
- Han har vært fantastisk for Manchester United. Jeg tror han også har overgått legenden Sir Matt Busby når det gjelder prestasjoner og suksess. Å være der i 25 år er utrolig, og å ha den suksessen han har hatt er et flott vitnesbyrd for seg selv og klubben.

- Når dere husker på hvor fotballklubben var da han kom, er det en fantastisk prestasjon dit han har tatt dem.

- Jeg tror ikke dere ville fått se Fergie vare i 25 år hvis ikke Mark Robins hadde scoret på en heading mot Nottingham Forest, så hvem vet? Om noen gjør det i fremtiden er irrelevant. Ingen kan ta fra ham hans prestasjoner.