- Vi skal stå på videre

Steve Clarke nekter å la seg knekke av 1-0 tapet for Fulham på mandag. Førstelagstreneren føler seg trygg på at spillerne vil komme tilbake på vinnersporet igjen.

Liverpools ubeseirede kamprekke på 11 kamper fikk en brå slutt mandag kveld. Tapet betyr at de røde nå er fem poeng bak Chelsea på fjerdeplass.

- Beskjeden vi har gitt spillerne er den samme som alltid. At vi skal jobbe videre på samme måte som tidligere, og ha tro på at vi beveger oss i riktig retning. Vi må beholde troen og spille på samme måte som vi har spilt til nå, uttaler Clarke til Liverpoolfc.tv.

- Det handler om å forsikre spillerne om at dersom de fortsetter å jobbe på samme måte, så vil lykken snu. Avgjørelser vil begynne å gå vår vei, og avslutninger som den Jordan Henderson hadde i første omgang mot Fulham vil gå inn i stedet for å treffe stolpen.

- Det er ikke noe behov for drastiske endringer. Vi hadde en fantastisk resultatrekke bak oss før vi tapte mandag kveld. Vi spilte trolig ikke så godt som vi har gjort de siste ukene, men vi gjorde helt klart nok til å få poeng i denne kampen.

Luis Suarez ble tiltalt for upassende oppførsel etter at spissen viste finger til Fulham-fansen etter kampen. Men hans holdninger til trening har ikke blitt påvirket av det, forteller Clarke.

- Luis har hatt ting hengende over seg i flere uker nå, noe som er uheldig for ham, men han er en fantastisk proff. Han kommer på trening hver eneste dag, gjør jobben sin og ser frem til hver eneste kamp vi skal spille.

Skotten tror også at Pepe Reina vil slå tilbake etter feilen han gjorde i forkant av Fulhams scoring på mandag.

- Han har respondert som forventet. Han kommer på trening og jobber hardt. Pepes kvaliteter er noe alle ser. Han gjorde en feil, og han er klar over at han gjorde en feil. Grunnen til at toppkeepere er toppkeepere er at de klarer å legge slike feil bak seg. Pepe er akkurat på den måten.

Clarke trekker ellers frem rutinerte spillere som Joey Barton og Luke Young når han skal forklare hvorfor dagens motstander, QPR, har oppnådd så gode resultater etter opprykket i vår.

- Flere lag har brukt taktikken med å kjøpe rutinerte spillere opp gjennom årene, og det har fungert. Dersom du har folk på laget som kjenner divisjonen og vet hva som kreves for å få et resultat, da vil du dra nytte av det. Alle de tre nyopprykkede lagene har gjort det bra. De har angrepet og fått gode resultater.

- QPR fikk mer penger å rutte med like før transfervinduet stengte, og brukte pengene fornuftig. Jeg kjenner godt til en kar som Shaun Wright-Phillips. Han ble benyttet som squadspiller i Chelsea, og fikk ikke spilt så mye som han ønsket. Han fikk sjansen til å gå tilbake til Manchester City, men med utviklingen der etter at han skrev under ble han en squadspiller der også. Han elsker fotball, og ønsker å være involvert. Det at han flyttet til en klubb som QPR nærmest garanterer ham førstelagsfotball hver eneste helg, så jeg skjønner hvorfor han gjorde det. Han er en god spiller og en fin fyr, både på og utenfor banen. En livlig kar. Dersom han får ballen kan han stelle i stand trøbbel, så vi må nekte ham rom og tid nå han har ballen.

Clarke kommenterer også kneoperasjonen til Lucas Leiva.

- Så vidt vi vet gikk alt bra, men for en mer grundig analyse av Luis sin situasjon må du snakke med det medisinske støtteapparatet. Han er i Brasil, og skal nå starte rehabiliteringen. Det medisinske støtteappratet vil være i fortløpende kontakt med ham.