- Vi skal vise at vi er bedre enn i fjor

Jamie Carragher er sugen på vise Everton hvor langt Liverpool har kommet siden forrige sesongs derbytap på Goodison Park. Avgjørende å få en god start på kampen. Første målet er så viktig.

Liverpool tapte 0-2 på Goodison Park i oktober i fjor under Roy Hodgsons ledelse. Det var Anfield-klubbens første kamp med Fenway Sports Group som eiere.
- Vi var meget dårlige den dagen. Everton fortjente å vinne, sier Jamie Carragher til Liverpool Echo.

- De satte oss under press, tok ledelsen og spilte veldig profesjonelt. Vi hadde ballen mye, men så aldri ut til å komme tilbake inn i kampen. Som lag slet vi på den tiden, og den dagen på Goodison illustrerte alt som var galt med klubben og laget.

- Vi har kommet en lang vei på og utenfor banen det seneste året. Det er et veldig forskjellig lag, og stemningen rundt klubben har endret seg. Forhåpentligvis kan vi vise Everton forskjellen.

Jamie Carargher vet at det er viktig å få en bra start på kampen.
- Det første målet er så viktig i et derby. Kampen på Goodison i fjor beviste det. De tok ledelsen og så hadde de noe å holde på. Det er avgjørende at vi starter bra. Vi gjorde ikke det mot Tottenham nylig, og vi betalte en pris for det. Everton vil angripe, og vi må være klar for det.

- Vi tar fatt på kampen med selvtillit. Seieren mot Brighton var et stort resultat for oss etter de tidligere par kampene. Selv om vi ikke spilte stort mot Wolves forrige helg, kjempet vi fra første til siste fløytesignal og fikk tre poeng. Det er samme innstilling vi trenger på Goodison.

Hele 19 spillere har blitt utvist i de 38 tidligere Premier League-møtene mellom Liverpool og Everton. 10 av de røde kortene har kommet i de seneste 13 oppgjørene.
- Slik fotballen er nå kan du ikke gå rundt å sparke folk. De pleide å si at du kunne kaste ballen inn i derbyet etter 20 minutter for før det har spillerne vært opptatt med å sparke hverandre. Men vi kan ikke gjøre det nå. Du ønsker å spille med hjertet, men det er viktigere å spille med hodet.

- Hvis du er for giret og for opphengt i anledningen, kan du ende opp med gule og røde kort. Det er viktig at vi beholder 11 spillere på banen.  Derbyet er vanskelig nok uten en mann mindre. Alle i troppen innser hvor viktig denne kampen er og hva en seier vil bety for fansen.