- Vi takler et tett kampprogram

Kenny Dalglish melder at Liverpool er godt forberedt foran et hektisk kampprogram i jule- og nyttårsperioden.

Første oppgave for Liverpools spillere og ledere er søndagens bortekamp mot Aston Villa. Deretter skal de røde ut i en ny bortekamp på onsdag, mot Wigan. Neste hjemmekamp er mot Blackburn på 2.juledag, før Liverpool avslutter året med hjemmekamp mot Newcastle den 30.desember. Like over nyttår ruller ligafotballen igjen. Den 3.januar står bortekamp mot Manchester City på programmet. Bare tre dager senere skal det så spilles FA-cup mot Oldham på Anfield.

Et krevende program med andre ord, men ikke verre enn at Dalglish tror at hans lag vil gjennomføre med stil.

- Vi tar selvsagt kommende kamper og hvor mange dager du har mellom kampene i betraktning. Dette er noe vi tenker mye på. Etter den første kampen tar vi hensyn til tilstanden til våre spillere før vi tar fatt på kamp nummer to. Men det er slikt du gjør foran hver eneste kamp, uttalte Liverpool-manageren på sin pressekonferanse i formiddag.

- Kampene kommer tett nå, og vi må bare håndtere det. Men du tar arbeidsmengden med i beregningen. Alt blir nøye overvåket, så vi har en oversikt over hvordan spillernes tilstand er.

- Vi må få unna den første kampen, og så kan vi begynne å tenke på kampen som kommer deretter. Vi vet hvilke kamper som står foran oss, men akkurat nå tenker vi ikke på så mye annet enn Aston Villla-kampen.

- Det vi tar mest hensyn til når vi skal ta ut laget til Villa-kampen er hvem vi spiller mot, ikke at vi har en kamp mot Wigan like etterpå. Vi tar den første kampen først.

Liverpool har plukket 12 av 21 mulige poeng på bortebane denne sesongen. Nå håper de røde å pynte på den statistikken mot Aston Villa.

- Vi kommer ikke til å avsløre hva vi mener er deres sterke sider og hva som er deres svakheter, for vi ønsker ikke å ødelegge for oss selv. Den informasjonen vi har, holder vi for oss selv. Det er måten vi alltid har operert på, og det akter vi å fortsette med.

- Villa fikk et fantastisk resultat borte mot Bolton i helgen. Det har selvsagt vært litt vanskelig for Alex McLeish å flytte fra Birmingham til Aston Villa. Men nå ser det ut til at han har fått dem i gang, noe som er dårlig timing for vår del. Vi gjør det ikke så dårlig selv heller, så vi vil vise dem respekt og ser frem mot en vanskelig kamp.

- Borteformen vår har vært veldig god. Vi tapte mot Fulham i vår forrige bortekamp, der prestasjonen var god nok til at vi kunne ha vunnet. Vi vil fortsette slik som før.

- Den eneste statistikken som ikke taler til vår fordel er kolonnen for scorede mål. Vi har færre poeng enn vi hadde fortjent ut fra vårt spill. Vi har skjebnen i egne hender, og vil bare fortsette å gjøre det samme som vi har gjort. Før eller senere vil vi omsette sjansene våre i scoringer.

- Vi har møtt en rekke målvakter som har vært strålende mot oss. Jeg tror vi har 16 baller i treverket, noe som også har litt å si. Samtidig er det vårt ansvar å skape sjanser og ta vare på dem. Vi vil trolig vinne en kamp der vi scorer på alle sjansene vi skaper snart. Vi ser frem til det.