- Viktig at alle drar i samme retning

Like etter at Kenny Dalglish ankom Liverpools hotell i Manchester i kveld, ble han intervjuet av Liverpoolfc.tv. Dette er det første lengre intervjuet etter at det ble klart at King Kenny igjen kan titulere seg Liverpool-manager. Den midlertidige manageren oppfordrer folk til ikke å ta helt av, og ber alle om å være realistiske i forhold til hva som kan oppnås frem til slutten av mai.

- Det er selvsagt en stor ære for meg å være tilbake som sportslig leder i denne klubben som betyr så mye for så mange. Det som gleder noen er trist for andre, og dette er trist for Roy. Roy er en kar med stor verdighet og mye integritet, og jeg føler med ham. Han kom inn ved sesongstart, når Rafa forlot klubbben. Han gjorde sitt beste, men det gikk ikke veien for ham. Du kan spørre enhver manager om de ønsker å lede Liverpool FC, og det er ingen som kommer til å si nei. Han tok over klubben, men dessverre for ham og alle andre så fungerte det ikke slik han hadde håpet. Jeg tror ikke det er noen som støtter denne klubben som finner noen glede i at det ikke fungerte for ham, var det første Dalglish sa til klubbens offisielle nettsted.

- Jeg er en veldig heldig kar. Dette er andre gangen jeg har vært veldig heldig. Jeg kom Liverpool som 15-åring, da Shankly spurte om jeg ville skrive under for klubben. Jeg hadde litt hjemlengsel, og syntes jeg var for ung til å dra hjemmefra. Senere kom jeg tilbake som spiller, og forlot klubben i februar 1991. Nå er jeg så heldig å få komme tilbake igjen. Selv om det bare er frem til sesongslutt, betyr det like mye for meg. Dette er en veldig spesiell klubb, og jeg vil gjøre mitt beste for å prøve å få klubben til å gå fremover og vinne noen kamper.

- Marina og jeg var borte på ferie da jeg ble spurt om å ta over. Jeg sa før sesongstart at dersom de ønsket at jeg skulle hjelpe dem på en eller annen måte, så ville jeg gjøre det. Mitt standpunkt til dette forandret seg aldri. Jeg har vært her for å hjelpe fotballklubben, og dersom John, Tom, Ian Ayre og Damien var villige til å gi meg jobben, var det aldri aktuelt å si nei. Jeg er svært heldig som blir spurt om å ta jobben. Det eneste jeg kan si er at jeg vil gjøre mitt ytterste for å hjelpe klubben, men alle må dra i samme retning. Det er ikke noe poeng i å ikke stå samlet. Drar vi i forskjellige retninger, vil vi ikke komme noensteds hen. Jeg ser virkelig frem til utfordringen, og det vil være meg en sann glede å være i garderoben og på benken igjen.

- Jeg har sittet på et fly tilbake fra Dubai, og nyheten var ikke kommet ut enda da flyet skulle ta av. Så måtte vi snu og reparere noe, og alle slo på telefonene sine igjen. Da begynte folk å komme bort til meg og gratulere meg, og ønske meg lykke til i min nye jobb. Min familie har vokst opp med Liverpool, og de vet hva fotballklubben står for og hva den betyr for mange mennesker. De er henrykt. Hysteriet rundt dette må nok roes ned litt, og vi må vende dette hysteriet til noe positivt for alle, slik at vi begynner å vinne kamper igjen. Det er det viktigste vi har å gjøre, og den beste måten å gjøre det på er å støtte hverandre, og det er vi gode på. Som noen sa, jo tettere vi står sammen og jo hardere vi jobber, jo heldigere vil vi være. Så vi får jobbe hardt for å få det hellet vi behøver.

- Jeg har alltid sagt at jeg vil hjelpe klubben, men jeg har også hele tiden gjort det klart at jeg ikke ønsker å tråkke noen på tærne. Jeg var glad for å kunne hjelpe på alle mulige måter, både fotballklubben og Roy. Jeg tror folk vet hva de får, og hva pakken Kenny Dalglish består av. De vet de vil få ærlighet og stor oppofrelse. Jeg vil ta noen sjanser, og forhåpentligvis får vi flere positive enn negative resultater.

- En del mennesker synes det er merkelig at vi snakker om selvtillit når det gjelder store spillere som Steven, Fernando, Glen Johnson, Martin Skrtel, Daniel Agger og Raul Meireles. Men det spiller ingen rolle hvor god du er, dersom du ikke har tro på det du holder på med og ikke tror at den negative trenden vil snu for deg. Da vil du ikke spille bra heller. Man kan lede dem i riktig retning, og fortelle dem hvor gode de er, men de må tro på det selv. Våre gutter vil selv innrømme at de ikke har prestert denne sesongen, og ikke opprettholdt den standarden de er kapable til. Jeg kan være heldig og komme inn og få den medvinden som Roy gikk glipp av. Jeg er sikker på at Roy vil sitte og se på, og håpe at vi gjør det bra. Dersom man leser hva han sa når han forlot klubben, sier det alt om hvor stor verdighet den mannen har.

I morgen vil Dalglish gå ut på Old Trafford, og 9000 Liverpool-fans vil synge hans navn.

- Da vil jeg føle meg veldig ydmyk, og trolig vil følelsene være sterke også. Fansen vet at de er like viktige som vi er, ikke bare i morgen, men i alle kamper. Vi kan komme til å tape kamper – ikke nødvendigvis i morgen – og vi behøver ikke å spille særlig bra, og det er da vi trenger deres støtte. Som spillertropp og ledelse må vi også gi supporterne noe å juble for. Jeg er sikker på at folk vil respondere dersom vi går ut på banen, og supporterne ser at våre spillere er stolte over å spille og at de gjør sitt ytterste for Liverpool FC. Vi vil gjøre vårt beste for å oppnå de resultatene de ønsker seg. Vi vil ikke alltid lykkes, og for å være helt realistisk, så tror jeg vi må si at vi må lære å gå før vi kan løpe. Vi kan ikke ta helt av, og tro at sesongen snur helt uten videre, og at vi skal knuse enhver motstander nå, og gå ubeseiret gjennom resten av sesongen. Vi er helt klart kapable til det, men vi må være realistiske. Vi må gå ut på banen og gjøre vårt beste, og ta en kamp om gangen.

Liverpoolfc.tv ville vite hvordan Dalglish ser på å skulle møte Manchester United i sin første kamp.

- Det er vel det samme for begge lag, antar jeg. Jeg er sikker på at Fergie hadde ønsket seg en enklere kamp dersom han kunne ha valgt en. Old Trafford er en fantastisk scene å spille fotball på. Det er en FA-cupkamp, og FA-cupen har blitt devaluert de siste årene ved at folk ikke har stilt med sitt sterkeste mannskap. Manchester United tapte mot Leeds i fjor, etter at de ikke stilte med sitt beste mannskap. Jeg tror ikke de vil gjøre det samme i morgen. Vi må konsentrere oss om oss selv. Sammy, Mike, Damien og Roy har frem til i dag gjort spillerne klare for kampen, så de har hatt mer å si for denne kampen enn jeg har. Men jeg vil sitte på benken ved siden av dem, og vi vil synge den samme salmen.

- Jeg har tenkt litt på hva jeg vil si til spillerne i min første samtale med dem, men jeg har forandret talen 25 ganger på flyturen hjem. Den blir sikkert forandret igjen i løpet av natten.

- Jeg følte meg litt nervøs etter at jeg fikk telefonsamtalen i går kveld, og jeg tror ikke det er galt å føle forventningspresset. Jeg føler også en sterk grad av stolthet i det at jeg nå skal prøve å hjelpe alle til å få det de ønsker seg, nemlig resultater.

På motsatt banehalvdel i morgen står altså Dalglish sin gamle rival, Alex Ferguson.

- Det har jeg ingen problemer med. Man må respektere Alex for det han har oppnådd innen fotballen, og det gjør du ikke med sammenbitte tenner. Det er en fantastisk prestasjon det han har gjort. Hans merittliste er fantastisk, og vi respekterer ham som person og fotballmanager. Det er greit at folk misliker ham eller misliker Manchester United, men det betyr ikke at du ikke respekterer hva andre folk har oppnådd innen fotballen.

Liverpoolfc.tv ville også vite om Dalglish vil ha noen samtaler med Damien Comolli og eierne om å hente nye spillere i transfervinduet.

- Jeg har akkurat kommet tilbake fra ferie. Jeg er sikker på at vi vil ha samtaler, men jeg må være ærlig å si at jeg har hatt minimalt med samtaler om hva som skal skje fremover. Jeg må sette meg ned og bli fortalt det. Jeg har akkurat kommet ut av flyet for å gjøre dette intervjuet, og prøve å få en beskjed ut til supporterne om at jeg håper jeg kan betale dem tilbake for den tilliten John, Tom og andre fotballfolk, Ian og Damien, har vist meg.

- Jeg ser virkelig frem til denne utfordringen. Du blir nervøs av forventningene, men jeg ser frem til det som ligger foran meg. Kampene kommer tett nå. Først i morgen, så Blackpool på onsdag, så derbyet neste søndag. Vi må bare komme igang. Det er veldig spennende, og noe jeg ser frem til. Jeg frykter ingenting, men føler et nervøst forventningspress med tanke på det som skal skje.

- Målet for resten av sesongen er å vinne så mange kamper som mulig, og så ta det derfra. Dersom supporterne er opprømte over det som nå skjer, så kan jeg bare si at jeg deler den følelsen. Men vi må være realistiske, og ha litt tålmodighet. Det vil ikke snu over natten. Jeg vet at det har skjedd mange ganger at en manager har forlatt en fotballklubb, og en ny mann kommer inn og alle får et løft. Dersom spillerne får et lite løft, så må det vare litt lenger enn en kamp. Vi må finne tilbake til vinnertaktene fra nå av og ut sesongen. Men som jeg har sagt tidligere, så kan det komme skuffelser på veien. Men den største skuffelsen for meg vil være dersom ikke alle som er involvert i denne fotballklubben ikke gir alt de har å gi. Klarer alle å gi alt, så har vi en god sjanse til å avslutte sesongen sterkt.

- Det er en fornøyelse å være tilbake. Vi jobber for folk vi vet vi kan stole på, og vi jobber for folk som bare vil vårt beste. La oss håpe vi kan ta denne reisen sammen de neste 5-6 månedene, og oppnå suksess.