150 ligakamper på rad for Reina

Pepe Reina kan mandag kveld krysse av for å ha spilt 150 ligakamper på rad. Det er den sjuende lengste sammenhengende kampsekvensen i Liverpools historie.

Den siste ligakampen Reina måtte stå over var den siste ligakampen før Champions League-finalen i Aten i 2007. En hjemmekamp mot Charlton. Etter den tid har altså spanjolen spilt samtlige ligakamper for de røde.

Liverpool reiser til Craven Cottage mandag kveld. En bane hvor de har notert seg for 9 seire opp gjennom årene. Fulham har vunnet 8 av oppgjørene, mens 6 har endt uavgjort.

Liverpool vant 1-0 på hjemmebane mot Fulham i januar, etter et selvmål av John Pantsil i det 52.minutt. Det var den første hjemmeseieren til de røde etter at Kenny Dalglish tok over som manager.

I fjor tapte Liverpool 3-1 på Craven Cottage. Bobby Zamora, Erik Nevland og Clint Dempsey scoret for vertene. Fernando Torres utlignet for de røde. For femte gang i klubbens historie fikk Liverpool to spillere utvist i en og samme kamp. Jamie Carragher og Philipp Degen fikk marsjordre med bare tre minutters mellomrom mot slutten av kampen. Dette var for øvrig det største tapet som Liverpool har hatt borte mot Fulham siden april 1956, da man tapte med samme sifre.

Etter at den øverste divisjonen i England ble omdøpt til Premier League har Liverpool vunnet fem og tapt fire kamper borte mot Fulham. Lagene har aldri spilt uavgjort på Craven Cottage i Premier League.

Liverpools største seier på Craven Cottage stammer fra 2004, da de røde vant 4-2 etter å ha ligget under 2-0 ved pause.

Skulle Dirk Kuyt score mandag kveld vil han bli den første Liverpool-spiller siden John Aldridge i mars 1989 til å score i fem ligakamper på rad i samme sesong.

Liverpool vil måtte klare seg uten Steven Gerrard for sjuende ligakamp på rad. De røde har vunnet fire og spilt uavgjort i en av de seks foregående kampene. Gerrard har kun spilt 21 ligakamper for Liverpool denne sesongen. Hans laveste antall etter at han spilte seg til fast førstelagsplass i 1999/2000-sesongen.

Dersom Liverpool vinner sine tre gjenstående kamper vil de ende på 64 poeng totalt, noe som i så fall vil være ett poeng mer enn i fjor.

På bortebane har imidlertid Liverpool bare vunnet en av sine seks siste kamper i alle turneringer. De røde har imidlertid ikke sluppet inn mål fra åpent spill i sine siste fire kamper.

Skulle Fulham vinne på mandag, vil det kun være andre gang i deres historie at de vinner to hjemmekamper på rad mot Liverpool. London-klubben har scoret tre mål i alle sine tre siste hjemmekamper, mot Bolton, Blackpool og Blackburn.

Fulham er ubeseiret på sine tre siste ligakamper. Siste tap kom på Old Trafford, og de har kun tapt to av sine siste 11 ligakamper.

Kilde: Liverpoolfc.tv.