30 år siden triumfen i Paris

Det er i dag 30 år siden Phil Thompson kunne løfte Europacup-trofeet over hodet på Parc des Princes i Paris, etter at Liverpool beseiret Real Madrid 1-0 i Europacupfinalen.

27.mai1981 er en dato som Thompson husker godt.

- Det er heltutrolig å tenke på at det har gått 30 år siden den gang, uttalerscouseren til Liverpool Echo.

- Det var en slik fantastiskkveld, og jeg husker den så godt, legger han til.

-Folk spør meg stadig vekk hva som er mitt beste fotballminne. Detvar denne kvelden for meg. Å være kaptein for et Liverpool-lag somakkurat hadde slått Real Madrid i Europacupfinalen var helt utrolig.Jeg var den første scouseren til å løfte trofeet. Jeg så EmlynHughes gjøre det i 1977 og 1978, og håpet at min sjanse ogsåskulle komme.

- Jeg var heldig nok til å lede landslaget somkaptein, men ingenting kommer i nærheten av det å væreLiverpool-kaptein i 1981. Som Liverpool-gutt var det å lede lagetopp de trappene ekstra spesielt. Det er slike ting du leser om itegneserier.

Finalen i seg selv var ingen klassiker, men AlanKennedy avgjorde det hele med sin scoring åtte minutter før slutt.Han mottok et innkast fra navnebror Ray Kennedy, og satte ballen imål fra skrått hold.

Dette var Bob Paisleys tredjeeuropacuptrofé, noe ingen annen manager har klart.

- Det varikke noen stor kamp, men folk var ikke klar over at gressmatta ikkevar særlig bra. Ballen spratt mye, og det var vanskelig å holde deni laget. Derfor ble det ikke noen spesielt severdig kamp, forklarerThompson.

- Det bekymret oss aldri at Real Madrid var vårmotstander. Vi hadde så stor tro på oss selv. Vi var det bestelaget i Europa på den tiden, og vi visste at dersom vi spilte bra såville vi vinne.

- Det var veldig få sjanser i kampen, men foross handlet alt om å vinne. Og heldigvis klarte vi det ved hjelp avAlans scoring. Det var en sensasjonell scoring. Han løftet ballenmellom to forsvarere. En av dem stakk ut foten, men det var ikkenoen god takling. Alan kunne ha slått ballen på tvers til DavidJohnson, men som han alltid har sagt så tok han den riktigeavgjørelsen da ballen gikk i mål. Det var en flott avslutning.

-De helrøde hadde slått de helhvite, og vi var konger avfotballverden. Feiringen var fantastisk. Med finalen bare på andresiden av kanalen, hadde supporterne reist dit i tusentall.

Etterparaden gjennom bygatene i Liverpool etter hjemkomst tok Thompson trofeet med til sin lokalepub, The Falcon i Kirkby.

- Folk spør hele tiden om det ersant at jeg tok trofeet med på puben. Det har blitt en legendariskhistorie, og den er sann. Det var en stor fest der, og trofeet stodbak bardisken. Det var en flott kveld.