3.plass om stangskuddene hadde gått inn

Opta sin statistikk viser at Liverpool har truffet treverket 12 ganger på de 14 første Premier League-kampene. Om disse stangskuddene hadde gått i mål, ville de røde ha ligget på tredjeplass på tabellen, bare seks poeng bak ligaleder Manchester City.

Med sine 12 baller i treverket har Liverpool flere stangskudd enn noe annet lag i Premier League denne sesongen. Og Stewart Downing har flere stangskudd enn noen annen spiller, med sine tre stolpetreff.

Downing registrerte sitt siste stolpeskudd i mandagens 1-0 tap for Fulham på Craven Cottage. Den tidligere Aston Villa-spilleren har fortsatt til gode å score eller notere seg for målgivende pasning i Liverpool-drakt.

Dersom alle avslutningene som Liverpool har satt i stolpene eller tverrliggeren hadde gått i mål, ville de røde kun ha vært seks poeng bak Manchester City, i stedet for 15. De ville i så fall ligget på tredjeplass på tabellen, ett poeng foran Tottenham, i stedet for på sjuendeplass, fem poeng bak Chelsea på fjerdeplass.

Liverpools 17 mål på de 14 første ligakampene er forøvrig klubbens tredje dårligste uttelling foran mål siden toppserien i England tok navnet Premier League.