5. eller 6.plass

Liverpool behøver et bedre resultat enn Tottenham i siste ligarunde for å ta tilbake 5.plassen. England får en plass via fair play.

Liverpool kunne avgjøre det hjemme på Anfield mot Tottenham i forhold til hvem som skulle ende på 5.plass i Premier League, og være sikret deltakelse i neste års Europa League. Isteden var det Spurs som tok en sjelden seier foran The Kop og dermed passerte de røde med et poeng på tabellen.

Det betyr at Liverpool må ta et poeng mer enn hva Tottenham gjør i siste kamp, og må altså ha hjelp av Birmingham for å få den muligheten. Elevene til Kenny Dalglish reiser på sin side til Villa Park og et møte med Aston Villa og Gérard Houllier.

Hva som kan gjøre dette mer spennende enn man først tror er at Birmingham med sitt tap hjemme mot Fulham i dag har beina solid plantet i bunnstriden en kamp før slutt. De kan derfor være helt avhengig av å ta poeng på White Hart Lane i siste kamp for å overleve i Premier League.

West Ham har rykket ned, mens fem lag kjemper om å unngå å bli de to øvrige klubbene som må spille i Championship neste sesong. Slik er stillingen før siste ligarunde:

15. 40 poeng, – 14 i målforskjell - Blackburn
16. 40 poeng, – 19 i målforskjell – Wolves
17. 39 poeng, – 20 i målforskjell – Birmingham
18. 39 poeng, - 21 i målforskjell – Blackpool
19. 39 poeng, - 22 i målforskjell – Wigan

Kamper involvert disse lagene i ligarunde 38: Man Utd v Blackpool, Stoke v Wigan, Tottenham v Birmingham, Wolves v Blackburn

Etter det vi forstår vil det bli Norge, England og Sverige som hver vil få en ekstra plass i Europa League til neste sesong gjennom fair play. Det er bekreftet at det blir Aalesund fra Norge og Häcken fra Sverige. Ryktene sier at Fulham ligger best an i England, men dette er ikke bekreftet. For ordens skyld så dreier dette seg ikke bare om røde og gule kort, men også forhold som “respekt overfor dommere”, “oppførsel fra fans” etc.