Adam klar for spill etter landskampene

Charlie Adam har to tøffe landskamper for Skottland i beina, men erklærer seg likevel klar for spill mot Manchester United.

Adam tror at det laget som vinner slaget om midtbanen også vinner kampen på Anfield i morgen. Selv håper han å få starte sin første kamp mot Manchester United som Liverpool-spiller, trass i at Steven Gerrard er friskmeldt.

- Nøkkelen til seier i disse kampene er å finne på midtbanen. Jeg tror at den som klarer å vinne midtbanen vil vinne kampen. Opp gjennom årene har det vært noen fantastiske kamper mellom Liverpool og Manchester United, og jeg husker Liverpools seier på Anfield i fjor, uttaler Adam til Liverpoolfc.tv.

- I tillegg til at midtbanen vil være nøkkelen, trenger du noen på topp som kan score målene for deg, og det har vi utvilsomt. Vi har tro på oss selv foran kampen, og forhåpentligvis tar vi tre poeng i morgen, legger han til.

- Dette er en svært viktig kamp også for supporterne, akkurat som det er det for spillerne. Vi vet det blir vanskelig, ikke minst siden vi har en rekke nye spillere i troppen som fortsatt jobber med å finne tonen. Jeg tror fortsatt ikke vi har spilt opp mot vårt beste, men slik er det ofte når du har mange nye spillere på laget. Vi har vist glimt av å være et veldig godt lag. Forhåpentligvis fortsetter vi med det i morgen.

- Det handler om din stolthet, og det å spille for denne klubben. Vi må vinne alle kamper i denne klubben. Det er utfordringen vår. Vi har hatt et par dårlige resultater, men vi har respondert på dem på riktig måte. Vi får ikke noen tøffere test enn Man Utd, men på hjemmebane kan vi slå dem. Det ville i så fall ha styrket selvtilliten vår.

- Jeg har sett disse oppgjørene på TV en rekke ganger. Rivaliseringen er enorm. Du må kunne takle forventningene når du spiller i en stor klubb, for alle ønsker å slå deg. Vi har fordel av å spille på hjemmebane, vi har vunnet de par siste kampene, noe som er viktig for oss, og vi ønsker å vinne denne kampen. Vi ser frem til kampen, og jeg føler vi kan få et godt resultat.

- Det er mye nerver og spenning foran en slik kamp, for du spiller for en av de største klubbene i verden i Liverpool. Det er en ære å spille for denne klubben.

- Det ga oss et løft at vi vant sesongens første lokaloppgjør mot Everton. Det var bra for fansen, som kunne fryde seg over det. Men den kampen er et tilbakelagt stadium. Nå fokuserer vi på hjemmekampen mot Man Utd. Vi vet hva vi står overfor, fordi de er regjerende mestere. Vi vil forsøke å gjøre hva vi vet vi er i stand til, og det er å sette vårt preg på kampen.

- Det ville ha betydd mye for meg om jeg kunne score i morgen. Det spiller ingen rolle om det er mot Man Utd, Scunthorpe eller Plymouth, å score for Liverpool betyr alt. Forhåpentligvis får jeg spille, slik at jeg får muligheten til å score flere mål for klubben denne sesongen. Hovedsaken er imidlertid at laget spiller bra og vinner. Det er det viktigste.