Agger lufter tanker om klubbskifte

Daniel Agger er beredt til å ta konsekvensene dersom det viser seg riktig at Liverpool ønsker å selge ham. Han ønsker selvsagt å bli satset på.

Det har versert rykter om at Liverpool skal være interessert i selge Daniel Agger. Uttalelser fra managere til både Wolfsburg og Leverkusen har antydet at de har blitt tilbudt Agger, noe Roy Hodgson imidlertid benektet så sent som fredag. Hvis likevel påstandene om at Anfield-klubben ønsker å selge Agger, så vurderer nå midtstopperen muligheten for å forlate Liverpool.

- Man skal ikke se ikke avvise det. Jeg mener at dersom det viser seg at det er noe sannhet i det, må man følge med tiden hvis det er den vei det går. Inntil videre må jeg dog tro på dem jeg arbeider med hver dag, og tro på hva de sier. Hvis jeg ikke kan det, er det for svakt, sier Agger til Jyllands-Posten.

Agger ville like å få vite hvem i Liverpools organisasjon som har snakket med de tyske klubbene, slik at han kan konfrontere dem med ryktene.
- Jeg har den innstilling at hvis noen vil kvitte seg med meg, og de vil gjøre noe på mine vegne, forventer jeg virkelig at de kommer og sier det direkte til meg. Ellers tror jeg ikke på det, men slik er fotballverdenen, og det må en ta til seg.

Agger ønsker selvsagt å bli satset på i Liverpool.
- Jeg har fortsatt tre år igjen av min kontrakt med Liverpool, men det er ikke jeg som bestemmer om jeg er på banen. Hvis jeg ikke er på banen og jeg er skadefri, har jeg ingen grunn til å bli her. Jeg er nå i en alder at jeg er på et nivå til å spille for denne klubben. Så hvis jeg ikke kommer til å spille, og jeg står utenfor en periode, er det selvfølgelig ikke interessant å være her. Jeg må se hvilke muligheter jeg har.

Han understreker at tankene om et klubbskifte på grunn av manglende spilletid foreløpig ikke er aktuelt for ham.
- Jeg har vært skadet i altfor lang tid til at man kan snakke om noe sånt ennå. På lørdag var det første gang med Roy Hodgson som manager at jeg spilte i midtforsvaret med lagets beste startoppstilling. Det er derfor for tidlig, men jeg må hele tiden vurdere min situasjon.

Agger spilte de tre første ligakampene for sesongen på venstrebacken. Dansken har også vært i Bayer Leverkusens søkelys.
– Vi har merket oss spilleren og hans kvaliteter. Vi har også snakket med Sami (Hyypiä) om ham, fordi de spilte sammen i Liverpool. Han er en riktig god spiller. Først ville ikke Liverpool selge ham, men så ombestemte de seg. I det siste har spilleren hatt for mange skadeproblemer. Dessuten er han for dyr og er derfor ikke et tema for oss lengre, uttalte Leverkusen trener, Jupp Heynckes, til Expressen mandag.