Akter å holde kortene tett til brystet

Kenny Dalglish var i dag klinkende klar på at han ikke kommer til å si mer enn høyst nødvendig om klubbens gjøren og laden til pressen, før tiden er moden for det. Han håper at klubben kan finne tilbake til de holdninger og verdier som Bill Shankly i sin tid innførte. Nå håper han å få sin første seier etter at han tok over ansvaret for laget, men innser at Wolves ikke vil gi seg uten sverdslag.

- Jeg er henrykt over innsatsen til spillerne så langt, både under trening og i kamp. Jeg har ikke blitt skuffet på noen måte. Vi er henrykt over responsen vi har fått på det vi har bedt de om å gjøre, både jeg, Stevie (Clarke) og Sammy (Lee), sa Kenny Dalglish på dagens pressekonferanse.

- Fra min første dag og frem til i går har alle spillerne vist den samme flotte holdningen. I går kveld ba vi Joe Cole og Danny Wilson om å spille en omgang for reservelaget, slik at vi kunne få sett dem i aksjon. Deres holdning til dette var utmerket, og det samme gjelder Dani Pacheco, som var med i søndagens tropp. Av og til blir du i tvil om spillerne yter maksimalt når du benytter førstelagsspillere på reservelaget. Men de tre jeg nevnte spilte utmerket, og det var kjempebra for dem. I dag er de tilbake i trening med førstelaget igjen.

- At Joe Cole spilte 45 minutter for reservelaget i går kveld er noe alle vil dra nytte av. Det er vel og bra med trening, men du trenger kamptrening. Både Joe og Danny Wilson ønsket å fortsette etter pause, men de hadde gjort nok. De hadde spilt utmerket. Vi tok dem av før de ble skadet, og nå kan de trene med oss i dag. Noen spillere anser det som en straff å måtte spille for reservelaget, men det er det ikke. Det var en nødvendighet for alle parter. Dersom noen skal straffes for noe, så vil de få beskjed om det. I går kveld handlet det om å få en nyttig økt med kamptrening. Jeg har planer om å bruke førstelagsspillere på reservelaget ved senere anledninger også, slik at de kan få kamptrening.

- Det har vært mye fokus på min egen person den siste tiden, men snakker du rett fra levra kommer du ikke til å villede noen. Vi har et stort ansvar overfor Liverpools tradisjoner og måte å gjøre ting på, og så lenge jeg har kjent til Liverpool FC har vi holdt kortene tett til brystet. Når vi har noe å si, så vil vi komme ut å si det. Det blir ofte et gjensidig kompromiss mellom vårt ønske å gjøre det på denne måten, og dere journalisters ønske om å finne ting å skrive om. Men begge parter har ansvar for å sørge for at det som blir sagt blir gjengitt korrekt.

- De holdningene som Bill Shankly baserte klubben på har aldri forlatt meg. Det vil være fint om vi kan finne tilbake til disse holdningene, spesielt på banen. De nye eierne har stabilisert klubben. Alle har fått et stort løft etter at de kom inn. Det er mer stabilt nå enn det var tidligere, for alle vet hvem som eier klubben nå.

Steven Gerrard sa nylig at han håpet at Dalglish ville bli manager på permanent basis, og styreformann Tom Werner antydet at dette kunne være aktuelt i går. - Det ser lyst ut for deg nå, poengterte en av journalistene.

- Det ville ha sett lyst ut om vi hadde vunnet noen kamper. Jo raskere vi begynner å vinne kamper, jo raskere kan vi se frem og opp. Jeg trives virkelig med å være tilbake. Dersom andre folk er like godt fornøyd, så er det fint. Men jeg er sikker på at vi alle vil bli lykkeligere så snart vi begynner å vinne kamper.

Liverpool leverte en meget god førsteomgang mot Everton på søndag, men sviktet igjen det første kvarteret etter pause. Det har vært et problem hele denne sesongen.

- Jeg tror vi har poengtert det samme hele tiden, nemlig at spillerne spilte veldig bra i første omgang. De første 10 minuttene av annen omgang var den eneste perioden hvor vi ikke kontrollerte kampen. Det er opp til oss selv. Vi har egenskapene som kreves. Spillerne vil være fornøyd med eget spill, men ikke med resultatet. Vi jobber med at spillerne skal få tro på seg selv, uten å bli selvgode. Jeg er sikker på at de var meget godt fornøyd med eget spill i 80 minutter på søndag.

- Disse 80 minuttene var flott for fansen å se også, men vi må ikke undervurdere deres rolle i dette heller. Dersom spillerne vet at fansen støtter dem, er det til stor hjelp. Alle spiller en viktig rolle her. Vi må gi fansen et løft. Dersom staben, eierne og alle andre synger fra samme salmebok, slik vi gjør nå, er jeg sikker på at vi vil gå bedre dager i møte. Pasninger og bevegelse blir aldri avleggs. Det er måten Liverpool skal gjøre det på. Det er fotballen jeg er oppdratt til, og jeg tror aldri det vil endre seg. Dette er måten spillerne ønsker å spille på også.

- Forholdet mellom laget og supporterne er alltid utrolig viktig. Vi må respektere hva fansen står for, og hva de gir fotballklubben. Vi må gi dem noe tilbake, og den beste måten å gjøre det på er ved å prestere ute på banen. Det var en del usikkerhet rundt de forrige eierne. John og Tom har kommet inn, og alt er mye mer stabilt og akseptabelt for supporterne nå. Vi må alltid ta hensyn til deres tanker og meninger. Jeg tror de nå kan se at klubben begynner å bevege seg fremover under nye eiere. Alle ønsker det samme, og det er å vinne fotballkamper. Vi kan gjøre det om vi står samlet.

En journalist ville vite hvor viktig det er for Kenny å få den første seieren.

- Den er viktig. Jeg vet ikke hvordan du setter ord på hvor viktig den er, men jeg ville elske å få den seieren nå. Det ville ikke spille noen rolle om vi ble utspilt, så lenge vi vant 1-0 nå. Det ville uansett ha gitt alle et stort løft. Dersom spillerne fortsetter i samme spor, kan ikke en seier være langt unna. Jeg trodde den ville komme både mot Manchester United, Blackpool og Everton, da vi har blitt veldig oppmuntret over innsatsen til spillerne.

En journalist ville vite om Dalglish ville forandre på formasjonen, ettersom Liverpools borteform hadde vært så svak det siste året.

- Vi vil gjøre det vi tror er det beste. Det beste er å spille på den måten som passer spillerne. Vi kan ikke benytte en formasjon eller et system som ikke passer spillerne, så det må vi ta med i betraktningen. Men prinsippene om pasninger og bevegelse vil ikke forandre seg, uansett hvordan vi spiller. Borteformen har vært skuffende for alle, men jeg kan ikke bli holdt ansvarlig for de siste 12 månedene, kan jeg? Men vi har gjort det dårlig nok som det er. Vi tapte mot Blackpool! Nå er det opp til oss, og opp til spillerne, å samle troppene og prøve å snu dette så fort som vi kan.

- Wolverhampton spilte svært bra mot oss på Anfield. De var ganske positive i måten de tok tak i kampen på og vant 1-0. Dersom noen fortsatt er skuffet over det resultatet, og den skuffelsen inspirerer dem, så er det bare bra. Men vi ønsker å vinne helgens kamp uavhengig av hva som skjedde på Anfield. Vi ønsker å reise til Molineux og vinne kampen. Gjør vi det, spiller det ingen rolle hvor hver enkelt spiller henter sin inspirasjon fra.

- Ønske om revansje kan funke for enkelte antar jeg, men det må dere nesten spørre hver enkelt spiller om. Jeg kan ikke snakke for dem alle. Forskjellige ting motiverer forskjellige mennesker, men å vinne kamper er den beste følelsen i verden. Det er hva som driver oss.

Wolves har vist god form den siste tiden. De slo Liverpool og Chelsea, og gjorde tre mål mot Manchester City i forrige uke.

- De spilte utmerket mot Manchester City i forrige uke, spesielt i første omgang. Selv da de lå under med 4-1, noe som var urettferdig på det tidspunkt synes jeg. De reduserte til 4-3. Et lag som ledes av Mick McCarthy kommer aldri til å gi seg. De kommer til å jobbe så hardt som de kan, noe vi vet av egen erfaring. Du kan ikke hvile deg gjennom noen kamper i Premier League. Alle er vanskelige.

- Vår svake borteform overrasker meg. Jeg har ennå ikke skjønt hvorfor det har blitt slik. Det er veldig ulikt Liverpool å ikke ha en god bortestatistikk. Normalt er vi strålende. Det er en del ting vi må rette på, og borteformen er en av dem.

- Jeg håper at Wolves fremstår som mye svakere enn de gjorde på Anfield, men jeg forventer ikke det. De vil gå til kampen stinne av selvtillit etter sine gode kamper i det siste. Vi må sørge for at vi matcher dem.