Aldri tapt mot Chelsea som LFC-manager

Kenny Dalglish har ledet Liverpool som manager i hele 11 kamper mot Chelsea. Han har fortsatt til gode å tape for blåtrøyene. Statistikken forteller om åtte seire og tre uavgjortkamper.

Dersom Liverpool klarer å beseire Chelsea på Stamford Bridge søndag ettermiddag, vil det være første gang siden 1974/75-sesongen at man vinner to ligakamper på rad på «brua». En seier til de røde betyr også at lagene vil stå bokført med like mange poeng. Dersom de røde vinner med tre mål, vil de passere Chelsea på tabellen.

Gjennom hele ligahistorien har Liverpool vunnet 17 ganger på Stamford Bridge. Chelsea har vunnet 37 av oppgjørene i det vestlige London, mens 14 kamper har endt med poengdeling.

I fjor vant Liverpool begge ligakampene mot Chelsea. 2-0 på Anfield, hvor Fernando Torres gjorde begge målene, og 1-0 på Stamford Bridge, hvor Raul Meireles var målscorer. Ironisk nok er begge to Chelsea-spillere nå.

Dette var for øvrig bare andre gang Liverpool har slått Chelsea i begge ligakampene etter at toppdivisjonen i England tok navnet Premier League. Det har faktisk bare skjedd to ganger i løpet av de siste 21 sesongen at de røde har vunnet begge kampene!

Alle Liverpools seire på Stamford Bridge i Premier League har vært 1-0 seire. Xabi Alonso ble matchvinner i 2008 og Bruno Cheyrou i 2004.

Liverpool har faktisk bare plukket 13 av de siste 57 mulige poengene på Stamford Bridge. De røde har tapt 11 av de siste 15 ligakampene de har spilt på «brua», og kun vunnet tre av de siste 21 på denne banen.

Liverpool har kun scoret åtte mål på Stamford Bridge på de siste 19 ligakampene der. Sist de røde gjorde mer enn ett mål på «brua» var i en 2-2 kamp i desember 1995, da Steve McManaman nettet begge Liverpools mål.

Kun Fabio Aurelio, Lucas Leiva og Dirk Kuyt av spillerne i dagens Liverpool-tropp har opplevd å score på Stamford Bridge. Og alle tre har det til felles at scoringene deres har kommet i Champions League.

Før denne helgen er det bare Manchester United og Newcastle (3) som har sluppet inn færre ligamål på bortebane enn Liverpool (5).

Kenny Dalglish sitt mannskap vil forsøke å holde nullen i sin tredje strake ligakamp. Det vil i så fall være første gang siden februar, da man klarte å holde nullen i fire kamper på rad. 1-0 seieren over Chelsea var en del av den sekvensen.

Liverpool står nå bokført med fire strake borteseire i alle turneringer. Sist de vant fem kamper på rad var i mai 2006. Den gangen klarte de seks på rad. I Premier League har de sjansen til å ta sin tredje strake borteseier for første gang siden mai 2009.

Chelsea har bare gjort seks mål mot Liverpool på de ti siste ligakampene, både hjemme og borte.

Fernando Torres gjorde sju mål på åtte kamper mot Chelsea som Liverpool-spiller. Etter at han flyttet til Stamford Bridge har han kun gjort fem mål på 30 kamper i liga og cup. Han gjorde 13 mål på sine siste 30 kamper for Liverpool. Faktisk har Torres gjort flere ligamål for Liverpool i 2011 enn han har for Chelsea. 4 for Liverpool, 3 for Chelsea.

Til sammenligning har Luis Suarez gjort 11 mål på sine 27 kamper for Liverpool så langt, mens Andy Carroll har gjort fem mål på 21 kamper.

Raul Meireles gjorde fem mål på 44 kamper for Liverpool. Han har så langt gjort ett mål på 11 kamper for Chelsea.

Blåtrøyene fra det vestlige London har bare klart å holde nullen to ganger på sine ti siste kamper. De har ikke holdt nullen på Stamford Bridge siden en 3-0 seier over West Ham i april.

Frank Lampard er Chelseas toppscorer så langt denne sesongen, med sju mål. Seks i ligaen. Han har gjort fem mål på de siste fem ligakampene, inkludert et hat-trick mot Bolton.

John Terry og Ashley Cole er de to eneste spillerne som har spilt samtlige ligakamper for Chelsea denne sesongen. London-klubben har fått hele fem spillere utvist så langt denne sesongen: Alex, Torres, Bosingwa, Drogba og Turnbull.

Chelsea har sluppet inn ni mål på fem hjemmekamper i årets Premier League. I fjor slapp de kun in 13 mål på 19 hjemmekamper. På sine 11 ligakamper så langt denne sesongen har de sluppet inn 15 mål. Det er like mange som de slapp inn gjennom hele Jose Mourinhos første sesong som Chelsea-manager.

Kilde: Liverpoolfc.tv