Alonso om hvorfor han forlot Liverpool

Xabi Alonso forteller ekslusivt til Liverpoolfc.tv hvorfor han valgte å forlate Liverpool i 2009. Han gikk fra å være en viktig spiller til å være en som kunne selges for å få inn transfermidler.

Xabi Alonso forlot Liverpool til fordel for Real madrid sommeren 2009, men allerede 12 måneder tidligere vurderte Rafael Benítez å selge midtbanespilleren for å få transfermidler til å signere andre spillere. Gareth Barry var et av transfermålene til Benítez.
- På slutten av den sesongen snakket jeg med Rafa. Han fortalte meg situasjonen og at han ønsket å signere andre spillere. Jeg kunne være en av spillerne som ville bli erstattet, sier Xabi Alonso til Liverpoolfc.tv.

- Hvis et bud hadde kommet, ville jeg trolig ha blitt solgt. Det var da jeg sa til meg selv at situasjonen var å forandret – fra å være en viktig spiller til å være en av disse som kunne bli solgt for å få inn midler til å signere andre spillere.

- Jeg aksepterte det fordi jeg er profesjonell, men du må innse hva situasjonen er. Men ingenting skjedde fordi det ble ingen avtale og vi begynte på min siste sesong i Liverpool.

- Jeg måtte se det fra deres synspunkt. Vi visste hva som hadde skjedd og straks vi visste at jeg kom til å bli værende, dersom manageren kom til å ta meg ut på laget, ville jeg spille så bra som mulig. Det var ingen personlige problemer, det var et profesjonelt forhold.

- Jeg følte ikke at jeg hadde noe å bevise. Jeg visste hva jeg var i stand til å tilføre laget og hva jeg hadde gitt i fire år, og så den siste. I den siste sesongen var laget meget godt. Vi vant så mange kamper. Vi beseiret topplagene hjemme og borte, og det utgjorde en stor forskjell. På grunn av svake uavgjortkamper hjemme i begynnelsen av sesongen vant vi trolig ikke Premier League. Vi følte at vi hadde et meget godt lag. Vi var meget konkurransedyktige. Det var skuffende å ikke vinne ligaen.

- Jeg visste ikke hva som ville skje, men etter sesongen, med kjennskap til hva som hadde skjedd, følte jeg at jeg måtte ta et nytt steg i karrieren dersom et nytt alternativ dukket opp. Det var en meget vanskelig avgjørelse. Men det var trolig best for meg fordi jeg var ikke komfortabel med situasjonen. Hvis jeg hadde blitt enda en sesong, ville det ha vært ukomfortabelt for meg.

- Jeg var meget fornøyd med laget og lagkameratene. Jeg følte at vi kunne få til store ting. Jeg var fornøyd med den siden, men i en klubb må du se det større bildet. Enda en sesong ville ha vært for mye for meg.

- Så snart sesongen var over snakket jeg med manageren. Jeg visste at kanskje Madrid kom inn for meg. Jeg sa at dersom betingelsene var gode, ønsket jeg å dra.