Ayre la ned blomsterbukett

Ian Ayre la ned blomster foran Oslo Domkirke fra Liverpool FC etter de tragiske hendelsene i Oslo og på Utøya forrige fredag. Også Kenny Dalglish håper klubben kan gi noen en oppmuntring.

Ian Ayre var i dag utenfor Oslo Domkirke og la ned en blomsterbukett på vegne av Liverpool FC etter de tragiske hendelsene i hovedstaden forrige fredag.

- Det er veldig rørende. Jeg har akkurat pratet med noen om dette og Hillsborough, og tap av liv unødvendig og en slik utrolig markering etterpå. Det å komme hit er veldig rørene, men det er flott å se at alle kommer sammen. Det er hva som skjedde i vår by i 1989, sier Ayre.

- Min personlige reaksjon til nyhetene var rystelse. Du forventer ikke å se slikt skje her i livet, og det setter fotballen i perspektiv. Du forventer det enda mindre i et så fredfult land som Norge.

- Det å se slike forferdelige ting er veldig tøft for alle her.

- Norge har den største av alle supporterklubber i verden. Vi har mange supportere som reiser både på hjemme og bortekamper her fra. Når du kommer hit er støtten vi får utrolig, og du føler nesten at du er i Liverpool. I tillegg til å være fanatiske supportere har til og med mange av dem klart å mestre aksenten!

- Disse blomstene er fra alle i klubben og alle i byen, både Liverpudlians og Evertonians. En ting vi lærte i 1989 er at du må holde sammen i slike tider, avslutter Ayre.

Bilder av buketten og Ayre som legger den ned kan ses på denne linken.

Kenny Dalglish kommenterte også terroren i Oslo og på Utøya.

- Alle er så klart klar over hva som har skjedd, og du må ha mye sympati for de som har mistet noen. Vi er her, og dersom Liverpool-supporterne her kan få litt oppmuntring av å se laget de støtter her, så har vi gjort en liten ting for å hjelpe.

- Vi har vært gjennom noen triste stunder selv, og jeg er sikker på at klubben vil gi all den støtten de kan gi.