Ba om unnskylding for The Sun-artikkel

James Murdoch ba i dag om unnskyldning for The Suns artikkel, ”The Truth”, om Hillsborough-tragedien i 1989. Avisen kan bli lagt ned dersom den også har utført telefonhacking.

James Murdoch, formann i News International, stilte i dag opp for Kultur-, Media- og Idrettskomiteen i Underhuset i anledning telefonhackingskandalen.
- Er det slik at du har unnlatt å jobbe raskt eller vise vilje til å håndtere uetisk praksis i News International fordi daglige ledere siden 1989 har trodd at de kunne gjøre hva de ville og komme seg unna med det? spurte parlamentsmedlem Steve Rotheram til James Murdoch.

- Forstår du betydningen av årstallet jeg ga, 1989? fortsatte Rotheram.

- Jeg tror jeg vet hvor du vil hen. Refererer du til dekningen av Hillsborough i The Sun? svarte Murdoch

- Ja, selvsagt gjør jeg det. Det var da avisen The Sun publiserte løgner om Hillsborough-tragedien under overskriften «The Truth», og spørsmålet jeg ønsker du skal svare på er: Har det faktum at The Sun kom seg unna med å fortelle forferdelig løgner i 1989 ført til at News International har trodd at de kunne gjøre hva de ville uten å bli irrettesatt? fortsatte Rotheram.

- Jeg vil tilføye min fulle unnskyldning til den feilaktige dekningen av den saken, og jeg vil legge til at etterfølgende redaktører i The Sun og daglige ledere i News International siden den hendelsen har bedt om unnskyldning. Det var for 22 år siden, og jeg var langt unna og mye yngre, men jeg har sett på det siden. Jeg er klar over bekymringene og skaden det har forårsaket. Det er noe vi er veldig lei oss for, og jeg er det også, svarte Murdoch.

Rotherham ville vite om The Sun kan bli nedlagt. News of The World gikk inn etter at det i juli kom frem bevis om at telefonhacking hadde funnet sted.
- Jeg vil ikke utelukke noen form for reaksjon fra bedriften angående feilaktig opptreden. Det vil bli tatt en avgjørelse på et gitt tidspunkt dersom det finnes noe på det. Det er viktig å ikke forhåndsdømme på eventuelle utfall av etterforskningen, svarte Murdoch.

- Det er viktig politietterforskning og viktig intern etterforskning som vi pro-aktivt jakter for å sørge for at våre aviser kan være så gode som de kan være, og at de kan beholde tilliten til leserne og fortsette å utføre den viktige rollen som jeg mener de har i samfunnet.


Kilde: Liverpool Daily Post