Bare ett tap på 53 hjemmekamper

Kenny Dalglish står bokført med kun ett tap på sine siste 53 kamper på Anfield som manager for Liverpool.

Historien viser at Liverpool har vunnet 28 av ligakampene de har spilt mot QPR hjemme på Anfield. London-laget har vunnet 6, og samme antall kamper har endt uavgjort.

Liverpool har imidlertid bare tapt ett av de siste 20 ligamøtene mellom lagene på Anfield. Et 3-1 tap i mars 1991. Jan Mølby gjorde Liverpools mål på straffespark. Les Ferdinand, Roy Wegerle og Clive Wilson scoret for gjestene.

Kun i tre av de 40 ligakampene mellom lagene på Anfield har Liverpool gått av banen uten å score mål. Den siste ligakampen mellom lagene på Anfield endte med seier 1-0 til de røde, takket være en scoring av Neil Ruddock.

Liverpool står med fire strake uavgjortkamper på Anfield. Klubbrekorden for uavgjortkamper på rad på hjemmebane lyder på seks kamper, og kom i perioden november 1951 til januar 1952.

Liverpool sikret seg sin 18. og siste ligatittel i 1990 med en 2-1 seier over QPR hjemme på Anfield. Ian Rush og John Barnes (straffe) gjorde målene.

Liverpools statistikk mot nyopprykkede lag er imidlertid ikke så god. De røde har kun vunnet en av de siste sju ligakampene mot nyopprykkede lag. Hjemme på Anfield har Liverpool vunnet fire av de siste ni kampene mot nyopprykkede lag.

Kenny Dalglish sitt mannskap slipper sjelden inn mål før pause. De røde har kun sluppet inn tre ligamål før pause denne sesongen. I løpet av de siste 12 kampene i alle turneringer har de kun sluppet inn ett mål før det 44.minutt, mot Manchester City i siste hjemmekamp. I løpet av de siste 12 kampene har ingen motstander gjort mer enn ett mål mot Liverpool.

Kun Liverpool og Manchester City er fortsatt ubeseiret på hjemmebane i Premier League. QPR har vunnet tre og tapt fire av sine sju bortekamper denne sesongen. Seirene kom mot Everton (1-0), Wolves (3-0) og Stoke (3-2). De har tapt mot Wigan, Fulham, Tottenham og Norwich.

London-laget har tatt ni poeng på bortebane denne sesongen, noe som er to flere enn de har tatt på hjemmebane. Dermed har de akkurat som Liverpool tatt flere poeng borte enn hjemme.

I løpet av QPR sine fem siste ligakamper har det blitt scoret totalt 19 mål. London-laget har sørget for åtte av disse. De har funnet veien til nettmaskene i alle sine sju siste kamper. De har imidlertid kun vunnet en av de siste fem kampene, 3-2 over Stoke på Britannia Stadium.

Neil Warnock har vunnet en gang på seks forsøk som manager mot Liverpool. Seieren kom i ligacupsemifinalen i 2003. Sheffield United vant hjemmekampen 2-1, men tapte 2-0 etter ekstraomganger i returen på Anfield.

Heidar Helguson er formspilleren hos QPR. Islendingen har gjort alle sine seks ligamål denne sesongen i løpet av de sju siste kampene.

Alejandro Faurlin er den eneste på QPR sitt lag som har spilt samtlige 14 ligakamper denne sesongen.

QPR hadde stått utenfor toppdivisjonen i England i 15 år før opprykket i vår.

Kilde: Liverpoolfc.tv