Blackpool res - Liverpool res 2-1

Blackpool ledet ved hjelp av et straffespark til pause. Gerardo Bruna utlignet et snaut kvarter ut i 2.omgang, før hjemmelaget scoret seiersmålet mot slutten av kampen.

Liverpool res: Hansen, Irwin, Sokolik, Mendy, Cooper (King 75); Bruna, Roberts, Thomas, Ince; Saric, Suso. Innbyttere: Chamberlain, Walsh, Rafferty, Mukendi.

Blackpool: Halstead, Phillips, Basham, Sbai, Crainey (Roberts 63), Tomsett, Martin (Jobe 63), Francis-Raynholds, Dodd, Varney, Kornilenko. Innbyttere: Kettings, Mitter.

1.omgang:

2.min: Varney får frispark i en duell med Sokolik lite utenfor 16-meteren, men Martin sender ballen rett i muren.

Liverpools unge mannskap vil ventelig få en tøff test mot et mer rutinert Blackpool i solskinnet.

12.min: Ikke for første gang angriper Blackpool på sin høyreside med Phillips, som spiller inn til Varney. Han setter ballen i mål fra kort hold, men blir helt korrekt avblåst for offside.

15.min: Roberts bryter på sentral midtbane, og setter opp Ince på 20 meter. Venstrebenskuddet går en liten meter utenfor.

17.min: Irwin og Suso kombinerer glimrende nede ved cornerflagget, men innlegget når bare nesten Mendy inne i midten.

19.min: Hviterusseren Kornilenko kommer til skudd etter at et frispark fra Blackpool blir headet inn i feltet. Men en god meter utenfor den bortre stolpen til Martin Hansen.

26.min: 1-0 MARTIN STR - Conor Thomas har hånden i ryggen på Kornilenko når spissen prøver å komme opp på et dypt overlegg og dommeren dømmer straffe. Det virket litt billig. Malaury Martin setter straffen enkelt i motsatt hjørne for Hansen.

29.min:
Phillips inn til Kornilenko inne i feltet, men spissen nærmest bommer på ballen fra seks meter.

37.min: Innlegg fra Blackpools venstreside, men Kornilenko header over.

42.min: Suso slår et frispark etter at Ince var blitt felt, og Mendy får nesten hodet på ballen ved nærmeste stolpe.

43.min: Alex Cooper får gult kort for en viljehands.

45+1.min: Kjempesjanse til Liverpool da Saric er helt alene på et fremspill litt ute til venstre, men den danske spissen velger å prøve å passe inn i midten da han skulle ha skutt selv.

Pauserapport: Liverpool stiller med et ungt mannskap hvor flere av spillerne til vanlig ikke er i nærheten av en førsteoppstilling for reservene. Det er derfor ikke overraskende at man har slitt mot et Blackpool som har med flere spillere fra sin førstelagstropp. Spesielt har Mendy og Sokolik i midtforsvaret måttet slite med den svære og kantete Kornilenko, som har over 40 landskamper for Hviterussland. Det er fullt fortjent at hjemmelaget leder, selv om straffesparket så billig ut. I andre enden har ungguttene latt seg stresse og sløst med den siste pasningen de gangene man har kommet fram i gode posisjoner. Den eneste sjansen var imidlertid stor, og som Saric misbrukte på overtid. En føler likevel at spillere som Thomas Ince og Suso har kapasitet til å komme til en og annen mulighet hvis man greier å beholde roen mer.

2.omgang:

49.min:
Luke Varney skjærer inn fra venstre og forbi Jakub Sokolik, men Hansen gjør en bra redning på skuddet mot nærmeste hjørne.

51.min: Kornilenko kommer i dommerens bok etter en krangel i forkant av et resultatløst hjørnespark for hjemmelaget.

54.min: Liverpools forsvar er på hæla og kaptein Steve Irwin "må" ta en felling og gult kort for å stoppe Dodd.

54.min: Blackpool slår frisparket hardt og farlig inn i feltet, men ingen får en avgjørende touch.

57.min: 1-1 BRUNA - Ut av de blå snapper Gerardo Bruna ballen fra Sbai, runder elegant keeper og setter ballen i det åpne buret. Gavepakke, men likevel våkent og godt gjort av argentineren.

63.min:
Blackpool gjør et dobbeltbytte. Crainey og Martin ut, Roberts og Jobe inn.

64.min: Irwin får ballen i returrommet og får skikkelig treff på et skudd fra 25 meter. Lærkula har retning krysset, men keeper får slått til corner.

68.min: Saric vender på hjørnet av straffefeltet, men keeper redder skuddet nokså enkelt.

69.min: Kornilenko får to sjanser i løpet av noen sekunder. Først skyter han svakt utenfor fra god posisjon, mens en utmerket blokkering fra Irwin hindrer spissen i andre forsøk.

Kampen har åpnet seg, og Liverpool virker også mer inspirert etter utligningen.

71.min: Godt angrep og god sjanse for Liverpool når Ince spiller pent fram Suso på venstrekanten. Han velger å legge inn i steden for å skyte, og en forsvarer får akkurat tåa på ballen før Bruna som har kommet på løp inne i feltet.

75.min: Tom King, som er født i Stavanger men kom til LFC fra Australia, får sin debut på reservelaget. Inn for Cooper.

76.min: Stor sjanse for Liverpool da Suso slår en glimrende cross fra venstre, men Bruna får ikke ballen i mål.

80.min: Det er Liverpools tur til å få et billig straffespark, da Saric faller i en duell med den ene midtstopperen. En elendig straffe fra Bruna blir imidlertid satt rett på keeper.

83.min: Kanonsjanse for Blackpool da Varney drar seg fri på venstrekanten, legger ballen på et fat til Phillips, men Hansen gjør en god redning med hælen.

85.min: 2-1KORNILENKO - Den kantete spissen har sløst med sjansene i denne kampen, men gjør endelig det rette på et langt fremspill da han kommer seg forbi Mendy og setter ballen kontrollert i nettet bak Hansen.

89.min:
Mendy får gult kort.

90.min: Kornilenko og Varney kombinerer inne i Liverpools straffefelt, men sistnevnte avslutter like utenfor.

Sluttrapport: Et Blackpool med flere seniorspillere hadde de fleste og største sjansene, og vant uten tvil fortjent, men likevel vil et reservepreget reservelag nok føle seg noe skuffet over at en ubeseiret rekke på ti kamper nå er over. Etter en heller kjedelig 1.omgang åpnet det seg mer opp etter pause, og Liverpool kom også til noen gode sjanser gjennom sine kreative spillere Suso, Ince og Bruna, Sistnevnte tok vel vare på et gratissjanse, men misset senere et straffespark og en stor sjanse på stillingen 1-1. Med litt flaks kunne man derfor tatt med seg poeng fra tivolibyen, men den store spissen traff endelig riktig mot slutten for Blackpool. Ekspertkommentator David Fairclough på LFC TV ga prisen for Liverpools beste til keeper Martin Hansen.