Borrell om ligaen og Man Utd

Liverpool U18 har fortsatt mulighet til å vinne sin avdeling i Premier Academy League. Hektisk sesonginnspurt med flere hengekamper. På mandag fikk juniorene revansje mot Manchester United for exiten i FA Youth Cup.

- Mandagens kamp mot Manchester United var bokstavelig talt enorm. Vi visste at dersom vi fortsatt skulle ha håp om å vinne Academy League, hadde vi ikke råd til å tape, spesielt ettersom avdelingsleder Everton tok en knapp seier mot Stoke i helgen. Det gjorde at vi måtte vinne kampen.

- For meg var den enda viktigere på grunn av det som skjedde i FA Youth Cup på Anfield. Vi ble tvunget til å lære en stor lekse den ettermiddagen. Vi tapte kampen fordi vi ikke var modne nok i etterkant av straffesparkhendelsen som gjorde at de reduserte til 1-2.

- Vi mistet besinnelsen og havnet i diskusjoner. Etter dette har jeg prioritet å lære spillerne at slikt ikke kan skje, selv i bisarre situasjoner som dette.

- Da var det tid for å stå sammen og jobbe meget hardt fordi Man United hadde fått overtaket. Vi klarte ikke det og det var en tøff lærepenge for oss ettersom de gikk hen og vant kampen 3-2. Uheldigvis må ofte slikt skje for at spillerne skal lære og bli bedre.

- Jeg må innrømme at jeg har lidd helt siden det tapet. Over 10000 supportere møtte opp for å se oss spille. Vi sendte dem ikke fornøyde hjem.

- Jeg vet nøyaktig hvordan de følte seg fordi jeg har sittet sammen med dem og sett førstelaget spille. Når vi ikke vinner, vet jeg hvordan de føler og reagerer. Jeg vet også hvor mye det betyr for dem å beseire Manchester United, så jeg var langt nede etter cupkampen.

- Det var den beste støtten jeg har opplevd på juniornivå i hele min trenerkarriere, inkludert noen flotte øyeblikk i Barcelona. Det var meget spesielt, så jeg var meget nedbrutt etter tapet.

- Denne ukens oppgjør på Carrington ga oss en perfekt sjanse til å respondere. Det var ikke snakk om revansje. Du kan ikke benytte slike ord i fotball, spesielt ikke i kamper på juniornivå.

- Det som jeg var mest fornøyd med, var at vi sto overfor tilsvarende situasjonen som vi opplevde i juniorcupen, men denne gang håndterte vi det.

- Vi gikk til pause med 2-1, og jeg visste at pausepraten var veldig viktig. Jeg fortalte dem at uansett hva som skjedde, kunne vi ikke ha en gjentagelse av det som skjedde på Anfield. Jeg la press på dem til å holde hodet kaldt og beholde fatningen i andre omgang, og jeg føler at de gjorde det. Alle vet hvor vanskelig det er å beseire Man United på deres bane, men vi spilte en veldig god kamp og fortjente seieren.

- Det er viktig fordi du må få vekk feil raskt på dette nivået. Spillerne må lære av feil og fortsette å bli bedre hele tiden dersom de ønsker å nå førstelaget. Jeg følte at de gjorde det. Jeg var fornøyd med dem alle sammen.

- Etter kampen ringte manageren for å finne ut hvordan guttene hadde prestert. Han ønsket å gratulere dem personlig, og det var et meget stort løft for alle. Det er så luksuriøst at førstelagsstaben er så interessert, spesielt i en klubb på denne størrelsen. Kenny Dalglish, Steve Clarke og Sammy Lee viser bestandig sin støtte. Vi er så takknemlig for det her på The Academy.

- Selvsagt har vi fortsatt mye hardt arbeid foran oss når det gjelder tittelkampen, Vi har en ny kamp mot United om to uker, Vi vet at det kommer til å bli vanskelig igjen. Vi er fortsatt med i kampen om ligatittelen som resultat av de tre poengene vi fikk på Carrington, men det vil bli veldig, veldig vanskelig.

- Det er et argument at det ikke handler om trofeer på dette nivået og mer om utvikling. Jeg vet at prioritet nummer en er å få frem talenter, men jeg har alltid stått for det jeg tror på, både i Barcelona og nå her.

- Jeg synes det er veldig viktig å vinne. Hvis de utvikler en slik vane, vil du produsere bedre spillere. Det er en forventing som kommer med å figurere på et av de største lagene i Europa. Hvis de blir vant til det i så ung alder, vil det tjene klubben i sin helhet.

- Det handler om å skape en vinnermentalitet dersom vi ønsker at førstelaget skal være suksessfullt . Å lære hva som trengs for å vinne uke etter uke er noe som ikke skal undervurderes.

- Hvis vi kombinerer utviklingen med egen evne til å plukke seirer, vil vi være i en langt sterkere posisjon.

- Av tabellen ser dere at vi har noen kamper til gode og fortsatt mulighet til å bli mester. Men jeg er realistisk. Vi har en tøff terminliste fremover på grunn av alle utsettelsene vi fikk i vintermånedene.

- Det gjør at vi må spille to kamper i uken mens våre konkurrenter bare skal spille hver lørdag. Det vil tøye oss både fysisk og mentalt.

- Vi kommer også til å miste flere av våre spillere i de tre siste ligakampene på grunn av landslagsoppdrag (U17-EM, red.anm.). Det er ingen unnskyldning, men jeg ser bare på helheten.

- Etter seieren mot Man United fortalte jeg spillerne at vårt fokus må være på neste kamp, og ingenting annet. Vi må ta så mange poeng som vi kan ved å vinne og spille på den rette måten.

- Vi vil fortsette å kjempe, men vår oppmerksomhet er sentrert mot Sheffield Wednesday på lørdag. Det er alt som betyr noe i øyeblikket.