Bot og advarsel til Babel

Ryan Babel har fått en advarsel og blitt bøtelagt £10000 av FA for kommentarer på Twitter om Howards Webbs dømming mot Manchester United i FA-cupen. FAs Regulatory Commision forklarer straffen.

Det engelske fotballforbundet (FA) har gitt Ryan Babel en advarsel og en bot på £10000 for å ha postet en link til et bilde av dommer Howard Webb i Manchester United-drakt på sin Twitter-konto og skrevet: "Og de sier han er den beste dommeren. For en vits."  Opptrinnet skjedde etter Liverpools FA-cupkamp mot Manchester United.

Babel aksepterte i forrige uke FAs tiltale, og på dagens høring ble det klart at spilleren ble bøtelagt og fikk en advarsel.

- Nettsteder for sosiale nettverk som Twitter må anses å være i det offentlige rom, sier formann Roger Burden i FAs Regulatory Commision i en offisiell uttalelse.

Babel ba senere om unnskyldning for innlegget, men det var ikke nok for 24-åringen til å unngå straff.
- Alle involverte må være klar over, på samme måte som å komme med en offentlig uttalelse i andre type medier, at eventuelle kommentarer vil bli brakt videre til et bredere publikum, fortsetter Burden.

- Det er deres ansvar å sørge for at bare egnede kommentarer blir brukt. 

Dersom du ønsker siste nytt om Liverpool sendt direkte til din mobil når det skjerPrøv denne linken