Brighton frikjent for Bellamy-hets

Brighton-supporterne har blitt frikjent etter påstander om at de kom med rasistiske tilrop til Craig Bellamy under Carling Cup-kampen på American Express Community Stadium tidligere i høst.

En supporter klaget til fotballforbundet etter at han mente at Craig Bellamy hadde blitt offer for utstrakt rasisme i ligacupkampen. Panelet som har vurdert saken har konkludert med at supporteren har hørt feil, og mistolket et helt vanlig og uskyldig «chant» som Brighton-supporterne har, melder Wales Online.

- Fotballforbundet kan bekrefte at Brighton & Hove Albion er frikjent, etter en klage om rasistiske tilrop i kampen mot Liverpool i Carling Cup i forrige måned. Innklageren og anti-rasisme-organisasjonen Kick It Out har blitt informert om at anklagene var grunnløse. Både klubben og fotballforbundet har gjennomgått opptak av kampen, og konkluderer med at supporterne til Brighton ikke kom med rasistiske tilrop til noen spillere. Fotballforbundet ønsker å takke Brighton for at de har vært samarbeidsvillige i denne saken, uttaler en talsmann til fotballforbundet.