Carra leder LFC i sin 200. cupkamp

Jamie Carragher med nytt jubileum. Mer statistikk foran Liverpools møte med Sparta Praha i Europa League.

Noen tall og info foran Sparta Praha v Liverpool i kveld, avspark kl 21.05.

+ Hvis tatt ut vil Jamie Carragher lede ut laget som kaptein i sin cupkamp nr. 200. Han har spilt 135 ganger i Europacup, 34 ganger i FA-Cup, 28 kamper har det blitt i Ligacupen, samt to opptredener i VM for klubblag.

+ Kenny Dalglish vil bli den 9. manageren i Liverpool som leder de røde i en E-Cup.

+ Dalglish har tidligere vært manager for Blackburn og Newcastle i Europa.

+ Bare en gang tidligere har Liverpool møtt tsjekkisk motstand, da man totalt vant 4-2 (Heskey 2, Barmby, Owen) mot Slovan Liberec i 2000-01. En sesong hvor Liverpool vant UEFA-Cupen.

+ Liverpool er ubeseiret i Europa League denne sesongen, med seks seire og fire uavgjorte kamper i kvalifisering og gruppespill.

+ De røde spilte uavgjort i alle sine tre bortekamper i gruppespillet.

+ Med tre baklengs i gruppespillet var det bare Bayer Leverkusen med to som slapp inn færre. Sparta Praha slapp inn 12 mål, som var flest av de lagene som gikk videre.

+ Sotirios Kyrgiakos vant 2-0 med Panathinaikos mot Sparta i Praha, i gruppespillet av Champions League i 2001-02.

+ Raul Meireles har scoret i fem av Liverpools seks siste kamper, inkludert de siste tre. Hvis han scorer mot Sparta blir han den første midtbanespilleren for de røde som scorer i fire kamper på rad siden Steven Gerrard i november/desember 2007.

+ Liverpool er ubeseiret i sine seks siste kamper. Hvis man unngår tap mot Sparta vil det bli den lengste raden av kamper uten nederlag siden mai 2009.

+ Liverpool er en av 10 klubber som tidligere har vunnet UEFA-Cup/Europa League og som fortsatt er med i årets turnering. De andre er Ajax, Anderlecht, Bayer Leverkusen, CSKA Moskva, Napoli, Porto, PSV, Sevilla og Zenit.

+ Sparta er tidenes med suksessrike klubb i Tsjekkia med 35 ligatitler og 13 cupmesterskap.

+ Sparta Praha vant ligaen i fjor og var ubeseiret på 30 kamper, 16 seire og 14 uavgjorte.

+ Denne sesongen har de sluppet inn mål i sine åtte siste kamper i Europa, inkludert fire hjemmekamper.

+ Marek Matejovsky scoret mot Liverpool for Reading på Anfield i mars 2008, mens Tomas Repka har møtt de røde under spill med West Ham.

+ Trener Jozef Chovanec har vært spiller i tre perioder for Sparta og er trener for fjerde gang. 50-åringen spilte 52 landskamper for Tsjekkoslovakia og har også trent landslaget.

+ Dommer er tyske Florian Meyer.

Kilde: Ged Rea, liverpoolfc.tv