Carra passerer Smith

Jamie Carragher ligger an til å spille sin 468. ligakamp for Liverpool, når de røde møter Tottenham på søndag. Dermed vil han passere Tommy Smith, og ligge alene på sjetteplass på lista over spillerne som har flest ligakamper for Liverpool FC.

I løpet av årene har Liverpool vunnet 20 ligakamper borte mot Tottenham, mens hjemmelaget har vunnet 33 og 15 kamper har endt uavgjort.

I fjor vant Tottenham 2-1 på White Hart Lane. Martin Skrtel ga Liverpool ledelsen like før pause, men samme mann sørget også for utligningen med et selvmål. Aaron Lennon sørget for Spurs-seier på overtid, i en kamp hvor Jermain Defoe også misbrukte et straffespark.

Tottenham vant også på Anfield i mai. Da med 2-0, etter scoringer av Rafael Van der Vaart og Luka Modric. Dette var første gang Tottenham har vunnet begge ligakampene mot Liverpool siden 1986/87-sesongen.

Etter at man begynte å kalle toppdivisjonen i England for Premier League har Liverpool vunnet fem av sine 19 kamper på White Hart Lane. De har tapt ni, og spilt uavgjort i fem. Liverpool har faktisk tapt åtte av de siste 13 ligakampene de har spilt på Tottenhams bane.

Jamie Carragher har scoret tre selvmål mot Tottenham. To av disse har kommet på White Hart Lane.

Dirk Kuyt har scoret fire mål på ti kamper mot Tottenham. Bare Robbie Fowler (6) og Steve McManaman (5) har gjort flere. Kuyts neste ligamål vil være hans 50. ligamål for Liverpool.

Dersom Liverpool vinner søndagens kamp, vil de være oppe i 10 poeng etter 5 kamper. I fjor brukte de 10 kamper for å nå 10 poeng!

Liverpool har scoret i 10 av sine 11 siste kamper på White Hart Lane. Da regner vi alle turneringer. De røde har imidlertid scoret mer enn ett mål i kun to av de 13 siste ligakampene på White Hart Lane.

Dersom Spurs vinner på søndag, vil det være første gang siden mars 1912 at de vinner tre ligakamper på rad mot Liverpool!

Det har bare skjedd en gang på de siste 28 årene at Tottenham har vunnet med mer enn ett mål mot Liverpool i London, nemlig da de vant 2-0 i oktober 1992. Spurs har imidlertid vunnet de tre siste ligakampene mot Liverpool på White Hart Lane med sifrene 2-1.

Kilde: Liverpoolfc.tv