Carra stolt over europacuprekorden

Jamie Carragher ble denne uken den britiske spilleren som har spilt flest kamper i europacupene gjennom tidene. Det er han stolt over.

Visekapteinen spilte sin 137.kamp i europacupene da han kom innpå fra innbytterbenken mot Sparta Praha på torsdag. Dermed passerte han Ryan Giggs på toppen av listen over briter med flest kamper i Europa.

- Det betyr selvsagt mye. Liverpool er klubben min. En historisk klubb med en rekke folk som har oppnådd suksess. Så å toppe en liste er noe jeg er veldig stolt over, sier Carra til LFC TV.

- Jeg var ikke klar over det før jeg så det på TV når jeg kom hjem etter kampen. Det var da jeg først skjønte det. Det er en fin liten prestasjon. Forhåpentligvis kan jeg få flere kamper de kommende årene, legger han til.

- Jeg visste hvor mange kamper jeg selv hadde spilt, men jeg visste ikke hvor mange kamper karer som Giggs og Scholes hadde. De har hatt flotte karrierer og spilt mye i Euopra, så å være over dem på listen når de er 2-3 år eldre enn meg, var noe som overrasket meg litt.

- Nå har jeg rekorden, og jeg ønsker å beholde den så lenge som mulig.

Totalt har Carragher spilt 655 offisielle kamper for Liverpool. Det er 202 bak Ian Callaghan, som topper listen over spillere med flest kamper for Anfield-klubben.

- Jeg klarer nok ikke å ta igjen ham. Jeg har alltid sagt at det er en uslåelig rekord. Han fortjener å beholde den. Han er en av de triveligste ex-spillerne jeg har møtt, og fortjener rekorden sin fullt ut. Jeg ville være beæret om jeg klarte å komme inn på plassen bak ham, dersom det er mulig.

- Dersom jeg klarer rundt 700 kamper ville jeg blitt henrykt.

33 år gammel innser Carragher at den aktive karrieren går mot slutten. Men han håper å kunne fortsette i klubben på en eller annen måte også etter at han legger fotballstøvlene på hylla.

- Det er noe jeg må vurdere om noen få år. Jeg tar trenerkurs, og dersom muligheten byr seg vil jeg være henrykt om jeg får en jobb i klubben. Men jeg ønsker ikke å tråkke noen på tærne.

- Jeg har spilt for Liverpool hele livet, og det vil være en drøm som går i oppfyllelse om jeg kan fortsette i klubben også etter at jeg slutter å spille selv. Dersom jeg kan lære av en kar som Kenny, og dra nytte av hans rutine, vil det bare være enda bedre.

- Så snart du legger opp som spiller, begynner du på null igjen. Det finnes ikke noe bedre sted å gå i lære og bedre folk å lære av, enn her.