Carroll kjente ingenting til skaden

Andy Carroll kjente ingenting til lårskaden han har slitt med, i løpet av det drøye kvarteret han fikk på banen mot Manchester United i sin Liverpool-debut på søndag. Det bekrefter medisinsk sjef Peter Brukner.

Liverpoolfc.tv skriver at Andy Carroll kommer til å spille sin første europacupkamp for Liverpool i Braga i morgen kveld. De rødes nummer 9 fikk ingen negative reaksjoner etter debuten mot Manchester United.

- Han har vært gjennom en lang rehabiliteringsprosess på 8-9 uker. Vi er fornøyd med resultatet av denne. Vi har registrert stødig fremgang gjennom hele perioden. Han er mye sterkere i senen nå, og rent generelt også. Vi må fortsatt jobbe med ham, og vi vil gradvis øke hans treningsmengde og spilletid i kamp, sier Brukner.

- Han kan spille noen flere minutter mot Braga, og forhåpentligvis blir han involvert mer og mer for hver kamp som går, legger han til.

- Dette er spennende, for alle i klubben har sett frem til at han skulle komme i spill igjen, og jeg er sikker på at det samme gjelder fansen. Han fikk en flott mottakelse når han kom innpå og vant den første hodeduellen. Det eneste som manglet var at han satte ballen i mål.

- Alt i alt er vi godt fornøyd med fremgangen han har hatt. Han kom godt fra United-kampen. Han har vært gjennom et veldig langt rehabiliteringsprogram. Han ble skadet før nyttår, under spill for Newcastle. Han hadde en rift i senen like over kneet, noe som er en sjelden skade, da det er mer vanlig at det skjer under kneet. Vi var meget bestemte på å bygge ham opp sakte men sikkert, for at han skulle bli mye sterkere, slik at han kan takle belastningene.

- Han tilbrakte de par første ukene i styrketreningsrommet og på behandlingsbenken. Deretter kunne han trene ute og begynne å løpe. Gradvis begynte han å gjøre øvelser med ball.

- Han var tilbake i full trening i forrige uke, og fikk altså spille 16 minutter på søndag. Dersom ikke noe går galt fra nå og frem til kampstart, vil jeg forvente at han får mer spilletid enn dette i morgendagens kamp.

- Fysioterapeuten og fitnesstrenerne har jobbet veldig hardt med Andy, og han skal ha honnør for å ha stått på selv også. Han har jobbet meget hardt for å bli skadefri. Det har vært veldig frustrerende for ham å ikke kunne trene med de andre spillerne.

- Når du akkurat har skrevet under for en ny klubb, ønsker du å komme ut på banen, ikke slite i styrkerommet. Det har vært meget frustrerende for ham, men så snart han kom utendørs steg humøret betraktelig.