Charlie drømmer om EM-sluttspill

Charlie Adam drømmer om å komme til EM med Skottland. I morgen står Tsjekkia på motsatt banehalvdel på Hampden Park.

Skottland står foran svært viktige EM-kvalifiseringskamper mot Tsjekkia og Litauen.

- Vi føler presset for å vinne disse to kampene. Alle ønsker at vi skal kvalifisere oss for et sluttspill igjen, sier Adam til den skotske avisen Evening Times.

- Det har vært mye negativitet rundt laget i det siste, men vi beveger oss i riktig retning. Manageren har hentet inn folk som kan hjelpe oss. Det ser bra ut. Det viktigste er å vinne kampen i morgen. Så enkelt er det. Å ta tre poeng, legger han til.

- Det å spille i et sluttspill er noe jeg aldri har fått prøve. Alle drømmer om det. Det er lenge siden Skottland gjorde det sist, og alle i troppen håper å få muligheten til det. Det bør ikke være ekstra press på oss av den grunn. Vi må bare forsøke å spille opp mot vårt beste, og forhåpentligvis oppnår vi et godt resultat.

Selv om det er fire år siden Adam debuterte på landslaget, er det først den siste tiden at han har blitt fast inventar på Skottland.

- Jeg tar ikke plassen min for gitt, verken for Liverpool eller Skottland. Det er noe jeg aldri kommer til å gjøre etter alle skuffelsene jeg har opplevd tidligere i karrieren.

- Det er hyggelig å gå til denne kampen med selvtillit, men det er manageren som tar ut laget, og om jeg ikke får starte denne vil jeg være klar til neste kamp. Manageren har gjort det klart at dersom du trekker deg fra landslagstroppen eller blir skadet, så er det ikke sikkert du kommer inn på laget igjen. Du vet aldri hva som vil skje. Dersom du spiller dårlig, eller han ønsker å forandre på ting, så skjer slikt.

- Det er hyggelig at manageren skryter av meg, men jeg kan likevel ikke være helt sikker på at jeg spiller. Jeg ønsker å representere mitt land så ofte som mulig, og håper at vi klarer å kvalifisere oss for et sluttspill.

Seier over tsjekkerne i morgen er veldig viktig for skottene, om de skal ta et steg i retning EM-sluttspillet i Polen og Ukraina. Etter fire poeng på de fire første kampene, er de nemlig fem poeng bak gruppetoeren, som de møter i morgen, med en kamp mindre spilt..

Skottland tapte 1-0 i Tsjekkia i fjor, noe Adam ønsker revansje for.

- Vi tapte 1-0, og det var skuffende. Men det tilhører fortiden. Nå må vi se fremover. Vi har en fantastisk tropp, og vi går til disse kampene med tro på oss selv. 50 000 mennesker vil heie på oss. Det blir fullt hus, ettersom kampen går lørdag ettermiddag. Dette er en kamp alle bør se frem til. Ser man bakover, vil man bare bli skuffet. Jeg håper på en suksessfull fremtid for skotsk fotball.