Clarke fornøyd med spillernes respons

Steve Clarke synes de røde har fått gjennomført noen gode treningsøkter denne uken. Positive tegn mot Blackpool. Grei start, men nivået sank etter utligningen. Sikker på at vi får se Cole i bedre form fremover.

Steve Clarke ble ansatt som førstelagstrener denne uken. I første omgang har han en kontrakt ut sesongen, men det er ikke umulig at samarbeidet forlenges.
- Kontrakten løper frem til sesongen er over. Kortsiktig kan vi forhåpentligvis gjøre jobben vi har blitt bedt om. Etter sesongen er det tid for å sitte ned og diskutere fremtiden, sier Steve Clarke til Liverpoolfc.tv.

Kenny Dalglish var en av de store spillerne da Steve Clarke vokste opp, og legger ikke skjul på respekten for legenden.
- Enorm. Kenny var en stor spiller i Skottland da jeg vokste opp, og han spilte for Celtic. Da han gikk til Liverpool, ble han en legende her. Han fikk også flere landskamper for Skottland da jeg vokste opp. Kenny var et skotsk fotballikon. Så det er flott å få mulighet til å jobbe sammen med ham. Kenny var absolutt en du så opp til, og du ble inspirert av det han oppnådde, men jeg var ikke en som hadde helter som ung gutt. Jeg fulgte bare min egen vei og håpte at jeg en dag ville bli god nok, men Kenny er selvsagt en fotballmann der oppe med storhetene.

Steve Clarke kan bli viktig for å få Liverpool til å fungere som et lag.
- For meg er dette en flott mulighet til å ta på meg fotballstøvlene igjen, til å ta frem notisblokken og forhåpentligvis legge opp noen gode treningsøkter og få laget til å bevege seg i riktig retning, noe vi alle ønsker. Kenny ønsker det, Sammy ønsker det og jeg ønsker det. Våre supportere ønsker det. Alle ønsker å få denne fotballklubben til å ta seg fremover, og det er det vi kommer til å gjøre.

Den nye førstelagstreneren snakker om sin fotballerfaring.
- Jeg har god erfaring etter å ha jobbet med mange topptrenere. Nå håper jeg å få enda mer med Kenny. Jeg tror mine beste kvaliteter er mine ferdigheter på organisering. Forhåpentligvis kan jeg legge inn gode økter som vil gi spillerne mulighet til å utvikle seg individuelt, og kortsiktig vil det være viktigere å utvikle  laget og bli bedre.

Liverpool skuffet med 1-2 borte mot Blackpool.
- Til syvende og sist var resultatet skuffende, men jeg synes det var noen gode tegn. Selvsagt måten vi starten kampen på, veldig livlig og veldig skarpt, men vi var litt uheldige som ikke kom alene igjennom for scoring nummer to, men istedenfor mistet vi ballen, ble tatt på kontring og slapp inn et mål. Dere kunne se at selvtilliten til spillerne var litt lav på 1-1. Det tok litt tid for spillerne å hente seg inn etter det. De kom ikke helt tilbake på det nivået vi startet på. Men vi kan jobbe med det. Også i andre omgang hadde vi gode muligheter, men vi tok ikke vare på dem. Hvis vi gjør det, vil vi selvsagt komme på riktig spor for å komme dit hvor vi bør være i ligaen.

Steve Clarke er fornøyd med det spillerne har prestert på treningsfeltet denne uken.
- Siden jeg kom klubben, har jobbingen på treningsfeltet vært fantastisk. Guttene har respondert bra. De er skuffet etter å ha tapt mot Blackpool, og det forventer du at de er. Vi fikkt veldig god respons på treningsfeltet på fredag.

Steve Clarke og Joe Cole er gjenforent i Liverpool.
- Jeg kjenner Cole veldig godt og vet hva han er kapabel til. Spesielt Joe har hatt stopp-start på sin Liverpool-karriere. Han har hatt noen skader og det har ikke fungert for ham, men jeg kjenner til Joes kvaliteter. Jeg vet hva han kan tilføre klubben. Forhåpentligvis vil dere begynne å se det komme frem de neste par ukene.