Clarke om treningsopplegget

Steve Clarke gir en innsikt i treningsopplegget og de daglige treningene. En del av jobben er å få spillerne til å trives på trening. Kevin Keen har vært en nyttig tilvekst til trenerstaben.

Steve Clarke forklarer hvordan en normal dag på Melwood ser ut for ham, Kevin Keen og resten av trenerstaben.
- Vi kommer normalt hit cirka klokken 08.30, og det er to timer før spillerne ankommer. Jeg har en halv plan i tankene, eller noen ganger en hel plan for det vi skal gjøre. Hvis det er en halv plan, setter vi oss ned og diskuterer med Kevin om hvordan vi skal organisere treningsøkten. Vi sitter og snakker kanskje  i 45 minutter og legger opp økten. Så kommer den medisinske staben og ødelegger planene ved å si at vi ikke har den og den spilleren tilgjengelig! Vi må tilpasse oss, så snakker vi med Kenny og forklarer treningsøkten. Vi spør ham om det er noe han ønsker å se på økten. Deretter jobber vi med spillerne.

Clarke forklarer hvordan en treningsøkt er lagt opp.
- Opplegget forandrer seg fra dag til dag, men en typisk dag starter med 20 minutters oppvarming, deretter går vi over til 20 minutter med mer teknisk trening, kanskje pasningsøvelser eller avslutninger. Ulike deler. Så har vi spillelementet. Det kan være åpent spill, kanskje jobber vi bare med mottak eller med å kontrollere ballen i små rom. På ulike stadier i løpet av uken setter vi opp en formasjon som du tror kan bli nyttig for helgen. På slutten av hver treningsøkt vil vi normalt ha en kamp med keepere.

Hvordan overvåker dere hvor mye spillerne jobber på trening?
- Vi overvåker dem ikke, jeg følger dem med øynene. Vi har et fantastisk støtteaparat som måler hjerterytmen ved hjelp av Pro-zone, formstatistikk. Kenny, Kevin og jeg er ganske gammeldagse i måten vi ser på det med våre øyne. Det er fint om de kommer inn etterpå og viser oss dataene, og om det sammenfaller med hva vi tenker.

Det må være godt å høre at spillerne trives på trening?
- Ja, det er en del av jobben vår. De kan være fornøyd med treningene, men de må forstå at de til tider må jobbe og få filosofien på plass. Det er ikke alltid like artig. Trening er en del av forberedelsene til neste kamp. Hvis de liker hvordan vi jobber, så er det flott. Hvis de trives med arbeidet sitt, vil de alltid gi litt ekstra.

Spillerne er ulike, noen ønsker ikke å forlate treningsfeltet.
- Det største problemet vi har noen ganger er å få dem av treningsfeltet. Det er alltid fem eller seks, ulike personer på ulike dager, og du må gå frem å si: “Vi har gjennomført en hard treningsøkt. Du trenger hvile.” Noen ganger må de innse at hvileperioden også er en viktig del av treningen.

Liverpoolfc.tv ønsker å vite hvem som oftest blir igjen på treningsfeltet og hvem som forsvinenr raskest fra Melwood etter endt trenignsøkt.
- Jeg kan ikke peke ut enkeltpersoner, men Jordan (Henderson), etter at han kom hit, henger rundt med ballen i føttene hele tiden.  Han ønsker å slå innlegg og skyte. Han er imidlertid ikke alene om det.

Kevin Keen ble ansatt som førstelagstrener i sommer.
- Jeg kjenner Kevin fra min tid i West Ham. Vi jobbet sammen der. Han er alltid rolig og besindig, hans fotballfilosofi er tilsvarende min og Kennys. Han passer bra inn. Spillerne respekter ham. Hans fremtiden er god. Jeg føler at han har vært en god tilvekst til staben.

Hva slags felles filosofi har dere?
- Filosofien er å spille ballen. Spille ballen, bevege seg og gå i andre posisjoner, og også jobbe hardt som et lag. Det er ikke noe som er unikt for oss som ledergruppe. Mange folk har den, men det er en måte å legge det frem på. For tiden ser vi ut til å gjøre en god jobb, og forhåpentligivs kan vi fortsette slik i fremtiden.

Kilde: Liverpoolfc.tv.