Clarke om United

Steve Clarke håper Liverpool kan dra nytte av Manchester Uniteds relativt svake borteform, men tror United vil være restituert etter midtukemøtet med Chelsea. Konsentrasjon og godt forsvarsspill vil være nøkkelen til et godt resulatet.

Manchester United ligger i øyeblikket tre poeng foran Arsenal på toppen av tabellen, men har bare vunnet fire av 14 bortekamper hittil denne sesongen. Mens Liverpool har hatt en spillefri uke, var Alex Ferguson & co i aksjon på tirsdag. Da ble det 1-2-tap mot Chelsea. Steve Clarke tror ikke at midtukekampen sitter i beina på Manchester United spillere. Manchester United har for vane å slå hardt tilbake etter et tap. De har vunnet åtte av de seneste ni ligakampene etter et tap.
- Før vi spilte mot West forrige uke hadde vi en vanskelig kamp torsdag kveld (mot Sparta Praha), og den gjorde kanskje seg gjeldende i kampen, uttaler Steve Clarke til Liverpoolfc.tv.

- For Manchester United er det litt annerledes ettersom de spilte på tirsdag. De har hatt mer tid til restitusjon, og jeg er ikke sikker på at det vil påvirke dem.

- De er et godt lag, og derfor ligger de øverst. Kanskje har de ikke samme flyten som de har hatt tidligere sesongen, men de er funksjonelle, forsvarer seg veldig bra og er alltid harde å bryte ned.

- Jeg vil si at deres borteform ikke er den beste. De har ikke vunnet mange kamper på bortebane. Forhåpentligvis kan vi dra nytte av det.

Dimitar Berbatov er United toppscorer med 19 ligamål denne sesongen, inkludert hattrick i 3-2-seieren mot Liverpool på Old Trafford i september. Formspilleren Javier Hernandez står med 13 nettkjenninger og scorer på 33% av avslutningene sine.
- De har mange spillere som du må holde øye med. Berbatov scoret noen mål mot Liverpool tidligere i sesongen, Wayne Rooney er alltid en trussel og unge Javier Hernandez ser veldig skarp ut, så hele laget kan score.

- Det ville være feil å si at de bare har én eller to trusler. Når du spiller mot et lag som Manchester United eller et av lagene i toppen som er i god form, må du må ha respekt for alle, og vi vil ha det.

Søndagens møte vil vøre første gang Steve Clarke er involvert i oppgjøret som kalles Englands største.
- Det bør bli bra. Når du er innen fotball, ønsker du alltid å være involvert i de store kampene. Da jeg var i Chelsea, var det det samme, enten det var Chelsea-Arsenal eller Chelsea-Tottenham, var det alltid store kamper. Jeg er siker på at Liverpool-Man United vil være på samme skale, om ikke enda større.

- Dette er kampene alle ønsker å se. Noen ganger kan de være ganske skuffende affærer etter all oppbyggingen i forkant, men forhåpentligvis kan det bli annerledes denne uken.

Steve Clarke har vært involvert i mange store oppgjør, og han peker på hav som må til for å lykkes i slike.
- Konsentrasjon og du må forsvare deg bra. Normalt blir disse kampene avgjort av små feil eller et øyeblikks briljans. Forhåpentligvis blir det det siste, og forhåpentligvis i vår favør.