Cole håper å avslutte sesongen med stil

Joe Cole fikk ingen god start på sin Liverpool-karriere. Nå er midtbanespilleren skadefri igjen, og håper å avslutte sesongen med stil. Gjerne med en Europa League-finale i Dublin.

Han ble utvist i ligadebuten, og deretter har skader fulgt på rekke og rad. Joe Cole har kun vært involvert i tjue kamper med Liverpool så langt i sin første sesong i klubben.

Liverpools nummer 10 fikk sine første minutter på banen etter at Kenny Dalglish tok over som manager i Praha sist torsdag, da han kom inn for en skadet Fabio Aurelio i første omgang. Nå håper 29-åringen at han får tillit fra start av i returkampen på Anfield.

- Det var godt å få spille mot Sparta. Det var viktig for meg å få kamptrening, da jeg kun hadde trent to ganger etter skaden. Derfor var det fint å komme inn så tidlig. Jeg forventet det ikke, men det var godt å komme i gang igjen. Forhåpentligvis har jeg lagt alle småskadene bak meg nå, slik at jeg kan konsentrere meg om sesongavslutningen, sier Cole til Liverpoolfc.tv.

- Sesongen har ikke blitt slik jeg håpet på, men slik er livet. Slike ting som dette skjer, og du må kjempe deg gjennom vanskelige tider. Jeg har hatt mange gode stunder i min karriere, og jeg har også hatt min andel av vanskelige tider. Jeg har alltid reist meg igjen.

- Jeg ønsker å oppnå suksess her, og jobber hardt hver dag. Klubben er viktigst. Alt handler om Liverpool. Jeg er godt fornøyd med at lagets form har snudd til det bedre, og at vi beveger oss i riktig retning. Dersom laget kan fortsette å gjøre fremskritt, vil jeg elske å være en del av det.

Selv om de sju første månedene i Liverpool har vært vanskelige for Cole, angrer han ikke på at han valgte å forlate Chelsea til fordel for Anfield-klubben.

- Jeg liker meg her oppe hvor jeg bor nå. Fotballen har ikke vært like lystelig, fordi jeg mener at jeg ikke har fått vist meg fra min beste side. Skadene har frustrert meg. Men det vil endre seg. Jeg skal kjempe videre, fortsette å trene hardt, og lykken vil snu ganske snart.

- Fansen og folk i Liverpool har vært fantastiske. Jeg har spilt for West Ham og Chelsea i min karriere, og alle hører på dialekten min at jeg er London-gutt, men jeg ønsket å komme hit for å teste meg selv, og du må klare å reise deg etter vanskelige tider.

- Nå er jeg giret på å gjøre en innsats. Jeg er fortsatt positiv, og har mye å gi. Jeg ønsker å lykkes i Liverpool, og jeg ønsker å være en del av denne klubben. Jeg kom hit fordi jeg visste dette er en storklubb med en fantastisk historie. Jeg blir fortsatt opprømt av å reise til Anfield, selv om jeg ikke har spilt der på lang tid. Nå ønsker jeg bare å komme ut på banen og spille.

Mye er forandret i Liverpool siden Coles overgang fra Chelsea i sommer. Fenway Sports Group eier nå klubben, og Kenny Dalglish, Steve Clarke og Damien Comolli har tatt over det sportslige ansvaret.

- For meg personlig har egentlig ikke situasjonen forandret seg så mye. Jeg har vært mest opptatt av å bli skadefri hele sesongen. Nye eiere, ny manager, nye trenere, en ny fotballdirektør. Alt er forandret. Men jeg kom fra en klubb, Chelsea, som også har skiftet ut noen managere de siste årene, så jeg er vant med det.

- Jeg mener kontinuitet er veldig viktig i fotball. Nå har vi Kenny, Damien og Steve. Du finner ikke mange som er bedre i sine respektive jobber. Merittlisten deres sier alt. Nå handler det om kontinuitet. Klubben trenger det, slik at Liverpool kan bevege seg fremover og vi spillere kan få fremgang. Vi må stå samlet.

- Jeg har spilt på suksessfulle lag, og jeg har spilt på lag som ikke har hatt suksess i løpet av min karriere. Det vi gjør nå er oppskriften på suksess. Jeg tror fullt og helt på det. Fortsetter vi på det vi har begynt på, med de strukturene som det legges opp til, vil vi ha fremgang. Så får vi se hvor langt spillerne kan ta klubben.

- Ting er selvsagt forandret taktisk. Vi har forandret formasjon, treningene er helt annerledes og basert mer på samme tempo som i kamp. Steve Clarke har jeg jobbet sammen med i Chelsea. Guttene liker det. En bør virker å være løftet fra skuldrene til alle sammen, og vi ser virkelig ut til å bevege oss i riktig retning.

- Nå tror jeg Dalglish bare ønsker å ha meg skadefri fremover. Jeg har aldri kommet skikkelig igang. Skader og andre ting har ødelagt mye av sesongen. Nå må jeg bare komme i form, og få den gode følelsen i kroppen. Jeg ser frem mot sesongavslutningen.

- Dalglish er dyktig med enkeltspillere. Han liker å gå omkring og prate med guttene. Han er veldig godt likt, og styrker samholdet mellom spillerne og lagfølelsen. Han er god på det, og han har gitt hele klubben et løft.

- Nå kommer guttene på trening med et smil rundt munnen, og ser frem til treningsøkten. Det kan bare være positivt.

Etter 53 minutter på banen i Praha, håper nå Cole å få spilletid i returkampen mot Sparta på Anfield i morgen kveld.

- Vi klarte ikke å vise oss fra vår beste side i Praha. Vi burde ha vunnet kampen, men det viste seg å bli tøft på et vanskelig underlag. De var gode taktiske, men vi føler at vi gjorde nok til å kunne ha vunnet kampen. Europacupkamper på Anfield er alltid spesielt. Dersom vi kan opptre samlet, få pasningsspillet til å fungere og få en god start, så kan vi gjøre oppgaven enklere for oss selv. Jeg føler vi er gode nok til å vinne kampen og avansere i turneringen.

- Jeg spiller fotball for å vinne. Jeg er ikke her for å sitte på reservebenken. Jeg ønsker å vinne trofeer. Den eneste muligheten til det denne sesongen er nå Europa League. Det er et stort og viktig europeisk trofé, og jeg ville elske å kunne løfte det som vinner. Fansen fortjener det. Når du snakker med Liverpool-fans, så minnes de fem Champions League-seire, tre UEFA-cuper og 18 ligatitler. Alle kjenner til det.

- Denne klubben måles i antall trofeer som hentes inn. Andre klubber måles på hvor de ender i ligaen, eller om de overlever i divisjonen, men her ligger lista høyere enn som så. Jeg ønsker ikke å være en spiller som kom hit og ikke vant noe. Jeg ønsker å være med på store dager. Jeg ønsker å spille finale i Dublin, og jeg ønsker å spille på Wembley. Det er hva jeg spiller fotball for.