Cole-låneovergang koster Liverpool £3M

Ifølge The Guardian kommer Liverpool til å betale £3M av Joe Coles lønn mens spilleren er utlånt til LOSC Lille. De røde håper på den måten å få en fordel dersom Eden Hazard blir til salgs neste sommer.

Joe Coles låneovergang til Lille kommer til å koste Liverpool mer enn £3M etter at Premier League-klubben sa seg villig til å betale 60% av hans lønn. Anfield-klubben håper at ordningen vil gi dem en fordel dersom den belgiske midtbanespilleren Eden Hazard blir gjort tilgjengelig av Lille neste sommer.

Cole fikk kun ni kamper fra start for Liverpool i Premier League forrige sesong,  og han har nesten ikke spilt etter at Kenny Dalglish erstattet Roy Hodgson. Fenway Sports Group var interessert i å få Joe Cole av lønnsbudsjettet. Det sies at midtbanespilleren tjener £100000 i uken. Liverpool har imidlertid slitt med å finne en klubb som var villig til å imøtekomme spillerens personlige lønnskrav.

Damien Comolli har brukt Lilles interesse til å utforske muligheten for å få opsjon på Hazard, men det nektet Ligue 1-klubben å gå med på. Liverpool håper likevel at det gode forholdet mellom klubbene vil gå i deres favør om 12 måneder. Liverpool henvendte seg til Lille om Hazard tidligere i sommer, også Arsenal og flere andre europeiske klubber var interessert. De fikk til svar at 20-åringen ikke var til salgs. Lilles standpunkt kan endre seg mot slutten av sesongen, og det ledet Liverpool til å tilby generøse betingelser for Cole med håp om at de kan sikre seg spilleren, som er verdsatt til £26,5M, dersom han blir tilgjengelig. Hazard vil fortsatt ta den endelige avgjørelsen om sin fremtid.